Video: Audi R8 - The Last Lap

V září letošního roku požádala automobilka Audi své fanoušky, aby jí pomohli vzdát hold motoristické ikoně, modelu R8. Fanoušci hlasovali o tom, jak bude vypadat video, ve kterém se R8 rozloučí a vybrali místo, příběh i doprovodnou hudbu. Tohle je výsledek.

Vydáno 16.11.2023

Historie Audi R8 se začala psát v roce 2003, kdy Audi odhalilo koncept s názvem Le Mans Quattro na autosalonu ve Frankfurtu. Koncepční vůz se o tři roky později objevil už jako sériový model R8, druhá generace pak byla představena v roce 2015.

Spekulace o ukončení výroby supersportu se začaly šířit v roce 2017 a chvíli na to automobilka uvedla, že se se třetí generací modelu už nepočítá.

Jaký je tedy další osud R8? Víme, že motor V10 vyřadí koncern Volkswagen příští rok, kdy z montážní linky sjede poslední Huracan. Navzdory zániku motoru jde však jen o dočasné sbohem pro sportovní model Audi. Oliver Hoffmann, muž, který má na starost divizi technického vývoje, naznačil, že nakonec přece jen bude třetí generace R8. Pravděpodobně se zcela zbaví spalovacího motoru a stane se plně elektrickým supervozem na připravované platformě Scalable Systems (SSP) koncernu VW.

Nové video nazvané „The Last Lap“ zachycuje výběr verzí R8, které se nabízely v průběhu let. 

 
 
Zdroj: Audi, YouTube. motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem