Ve zkratce

Týdenní souhrn novinek, aneb zprávy, na které se nedostalo

Vydáno 28.09.2013

Formule 1

FIA ohlásila kalendář, čítající 22 závodů. Formule se vrátí na okruh v New Jersey, Pirelli zůstává oficiálním dodavatelem pneumatik i pro příští sezonu. Závody v Jersey, Mexiku a Koreii jsou ale označeny jako provizorní. Bernie Ecclestone se nechal slyšet, že 20-21 závodů je reálnější variantou. Některý ze zmíněných si tedy možná vytáhne Černého Petra.

 

Porsche 

Nové malé SUV Macan by mělo být představeno v Los Angeles. V nabídce by měly být motory 3,0 V6 pro Macan S a 3,6 V6 v Macanu Turbo.

Porsche Macan

Zdroj Worldcarfans

M3 Sedan

Testovací jezdec BMW pravděpodobně nezvládl řízení a naboural prototyp M3 Sedan do svodidel, naštěstí nešlo o nic vážného, odnesla to pouze pravá přední část vozu. Šéf ho ale určitě nepochválí. 

Poškozená M3

Aston Martin Cygnet končí

Model Cygnet, který automobilka byla nucena zařadit do svého line-upu kvůli evropským nařízením o emisích pro výrobce automobilů skončí. To, co byla v podstatě předražená Toyota iQ s mírnými designovými úpravami a benzínovým čtyřválcem 1,33l s 98 koňmi je ale pořád k mání. Aston ho má plné sklady v nejrůznějších provedeních. 

Aston Martin Cygnet

LaFerrari

Tento týden se objevilo mnoho fotek a videií z testování na Nurburgringu, spekuluje se o tom, že Ferrari chce pokořit rekord, který před nedávnem ustanovilo Porsche 918 časem 6:57. Další spekulace se vyrojily ohledně maskování modelu, proč když už je auto veřejně představené jezdí pořád zakryté? Možných odpovědí je mnoho, nejpravděpodobněji se jedná o starší prototyp, který prostě "nevysvlékli". Povídá se také, že je ale tento konkrétní kus hlasitější než jiná zachycená LaFerrari a to spustilo další vlnu spekulací o novém výfukovém systému a nebo ještě silnější a traťově zaměřeněné verzi.

 Qoros 3

Prvním čínským autem, které získalo v hodnocení bezpečnosti EURO NCAP pět hvězdiček je sedan Qoros 3.

 

A nejen to, stalo se dokonce jedním z nejlépe hodnocených aut vůbec, získalo 95% za bezpečnost dospělých pasažérů, 87% bezpečnosti dětí, 81% za bezpečnostní systémy a 77% za ochranu chodců. Tahle automobilka to bere s útokem na Evropu vážně.

Qoros 3 Sedan

Související články

Vylepšený Superb kombi
Od firmy OK Chiptuning
Vydáno 27.09.2013
Mercedes Benz G63 AMG 6x6
Jestli se chystáte na apokalypsu, potřebujete tohle monstrum
Vydáno 26.09.2013
Trabant RS
220 koní v Trabantu z Bulharska
Vydáno 25.09.2013
Equus Bass770
Brutální vzhled a odpovídající výkon
Vydáno 24.09.2013

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem