Tesla prodala v Evropě už milion elektromobilů

Americká automobilka Tesla se dnes pochlubila důležitým milníkem. Po 14 letech na evropském trhu prodala milion elektromobilů.

Vydáno 20.10.2023

Svým úspěchem se společnost pochlubila na oficiálním účtu Tesla Europe na platformě X, sociální síti Elona Muska dříve známé jako Twitter. „Před 14 lety jsme dodali první Tesla Roadster zákazníkům v Evropě. Dnes jsme na silnice po celé Evropě dodali 1 milion vozů Tesla. Děkujeme našim zákazníkům a podporovatelům za to, že nám pomohli urychlit přechod na udržitelnou energii,“ uvedla Tesla.

Automobilka Tesla poprvé vstoupila na evropský trh v roce 2009 se sportovním elektromobilem Tesla Roadster. Následoval příchod vozů Tesla Model S v roce 2012 a Tesla Model X v roce 2015. Cesta zákazníků k vozům ovšem nebyla jednoduchá a muselo se spoléhat na export. Vše usnadnila až výstavba Gigafactory Šanghaj v Číně a hlavně Gigafactory Berlín v Německu.

V současnosti tvoří nabídku čtyři elektrické modely – Model 3 (dovoz z Číny), Model Y (vyráběný v Německu) a dvojice Model S/Model X (dovoz z Kalifornie). Model 3 a Model Y tvoří většinu objemu prodeje.

Za exponenciální růst prodejů společnosti stojí hlavně snaha udělat své vozy pro zákazníky cenově dostupnější a rozšiřování sítě nabíjecích stanic.

 

Zdroj: Tesla, teslarati.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem