Fiat Chrysler a Ferrari zavírají továrny v nejvíce napadených oblastech

Itálie je jedna z nejvíce nakažených zemí koronavirem. S problémy se začínají potýkat už i výrobní haly. Fiat Chrysley a Ferrari zavírají továrny.

Vydáno 16.03.2020

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zastavil výrobu v několika svých závodech. Toto omezení by mělo trvat alespoň do 27. března. Důvodem není samozřejmě nic jiného, než šíření koronaviru. Itállie je nejvíce zasaženou zemí v Evropě. Má třikrát víc potvrzených nakažených než druhý nejvíce postižený stát Španělsko. FCA uzavře šest svých továren v Itálii a továrny v Srbsku a Polsku.

Ferrari uzavře svou továrnu v Maranellu a to také do 27. března. Tato firma, vyrábějící super auta, jako důvod neuvedla prevenci proti šíření neemoci nebo nedostatek zaměstnanců. Ferrari asi nemělo moc na výběr. Důvody uzavření továrny sahají až k dodavetlům různých komponentů pro výrobu aut. Společnost Brembo, která dodává součástky pro Ferrari zavřela čtyři své továrny. Ferrari tak jednoduše nemá z čeho vyrábět.

Zavrene tovarny

Fiat i Ferrari by možná mohl zachránit podobný postup, který zavedla Anglie. Ta požádala automobilky a jiné strojírenské firmy, aby převedli část své výroby z aut na zdravotní ventilátory podporující dýchání. (více v tomto článku) Nicméně i tak může nastat podobný problém. Jestliže budou automobilkám i v tomto případě chybět součástky potřebné k výrobě ventilátoru a tyto součástky si nedokážou vyrobit sami, nezbyde jim nic jiného než opravdu zavřít. 

Myslíte si, že podobná situace nastane i u nás?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontakt: redakce@auta.cz          

Zdroj: autocar

Související články

Automobilky pozor, místo aut se budou vyrábět zdravotní ventilátory
Se zvyšujícím se počtem nakažených lidí koronavirem se zvedají i opatření a doporučení vlád po celém světě. Vláda velké Británie teď vyzvala...
Vydáno 15.03.2020
6 nejlepších aut pro přežití apokalypsy
Konec světa na nás číhá na každém rohu. Dřív to byli Máyové, dnes jsou to uprchlíci, Severní Korea, Trump vs. Putin a samozřejmě nejčastěji...
Vydáno 12.03.2020
Volvo Trucks přišlo s další „epickou“ reklamou
Pamatujete na reklamu s Jean-Claude van Dammem, jek dělá roznožku na náklaďácích? Volvo teď přišlo s další „epickou“ reklamou.
Vydáno 08.03.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem