Automobilky pozor, místo aut se budou vyrábět zdravotní ventilátory

Se zvyšujícím se počtem nakažených lidí koronavirem se zvedají i opatření a doporučení vlád po celém světě. Vláda velké Británie teď vyzvala výrobce automobilek a strojírenských firem, aby začaly vyrábět zdravotnické ventilátory.

Vydáno 15.03.2020

Ventilátor má sloužit pro lidi nakažené koronavirem. Má jednoduše vhánět do plic kyslík a odčerpávat oxid uhličitý, aby tak ulevil od příznaků nemoci Covid-19, kterou tento koronavirus způsobuje. Pro některé pacienty jsou prý životně důležité.

Ventilator

Britský ministr zdravotnictví Matt Hancock řekl, že stát má k dispozici 5000 lékařských ventilátorů, ale že do budoucna jich bude potřeba mnohonásobně více. Vláda se proto obrátila na strojírenské firmy jako jsou i automobilky, aby část své výroby převedli pro výrobu zdravotnických ventilátorů. „V této zemi máme vysoce kvalitní strojírenství. Chceme, aby všichni, kdo mohou, převedli výrobu na produkci ventilátorů,“ řekl Hancock.

Předseda JCB, která vyrábí těžké stroje, potvrdil, že firma byla oslovená vládou, aby zjistili, jestli můžou pomoci s výrobou ventilátorů. Zatím prý není jasné, jestli a jak moc můžou pomoci, ale udělají vše, co můžou, aby pomohli v těžkých časech.

Andrew Marr, Britský politický komentátor, zpochybnil význam ventilátorů bez specializovaného personálu. Na to Hancock odpověděl, že chtějí vrátit do služby například lékaře v důchodu.

Problém je také v tom, že i když jsou firmy připravené na změnu výroby, mají nejasnosti v konstrukčních specifikacích a se zásobou potřebných součástek.

Souhlasíte s tímto nápadem?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: guard, bbc

Související články

6 nejlepších aut pro přežití apokalypsy
Konec světa na nás číhá na každém rohu. Dřív to byli Máyové, dnes jsou to uprchlíci, Severní Korea, Trump vs. Putin a samozřejmě nejčastěji...
Vydáno 12.03.2020
General Motors představilo baterii s dvakrát větší kapacitou, než má Tesla
Automobilka Tesla velkého průkopníka Elona Muska je známá hlavně pro své elektromobily a technologické vychytávky. Automobilky jako je General...
Vydáno 08.03.2020
Volvo Trucks přišlo s další „epickou“ reklamou
Pamatujete na reklamu s Jean-Claude van Dammem, jek dělá roznožku na náklaďácích? Volvo teď přišlo s další „epickou“ reklamou.
Vydáno 08.03.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem