General Motors představilo baterii s dvakrát větší kapacitou, než má Tesla

Automobilka Tesla velkého průkopníka Elona Muska je známá hlavně pro své elektromobily a technologické vychytávky. Automobilky jako je General Motors jí ale začínají šlapat na paty.

Vydáno 08.03.2020

Vypadá to, že benzinovým a dieselovým motorům pomalu končí jejich éra. Automobilky to vědí, a proto se stále více uchylují k vývoji elektromotorů a jejich komponentů. K trendu se přidalo i General Motors (ChevroletBuickGMC a Cadillac, Hummer). Automobilka velikosti GM ale nemůže přijít s něčím obyčejným. Přišla s ambiciózním plánem na elektrifikaci jejích modelů a nyní odhalila jeden z jeho výsledků.

Je jím nová baterie, která má mít až dvakrát větší kapacitu než elektro automobilový gigant Tesla. Baterie GM Ultium budou nabízet baterie s kapacitou 50 kWh až 200kWh. Baterie s kapacitou 200 kWh je první svého druhu. Většina elektroaut používá 50 kWh. Největší baterie Tesly má 100 kWh. Baterie GM Ultium s 200kWh bude nainstalovaná pouze do vozů GM jako je Hummer SUT, Hummer SUV a Chevrolet pickup. Tato baterie bude 45 cm široká a dojezd při plném nabití má být přes 650 km.

Cena baterií GM Ultium se bude odvíjet od její velokosti a to s cenou za kWh. V roce 2019 byla průměrná cena 156 USD/kWh. (asi 3 500 Kč) Podle průzkumů by měly ceny klesnou pod 100 USD (2 245 Kč) do roku 2024.

Na co by se měli výrobci elektromobilů podle vás zaměřit dál?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: carndrv

Související články

Velká cena Číny odložena kvůli koronaviru
Stále aktuální téma koronaviru začalo ovlivňovat už i motosporty. Formule E tak není jediná, kdo zrušil závody v Číně. Přidává se i Formule...
Vydáno 12.02.2020
Hummer od roku 1970 až po současnost
Legendární vozidlo Hummer zná asi každý. Obří off-road vytvořený pro nejobtížnější trasy. Kdy vzniknul, jak se mu daří a co má v plánu do...
Vydáno 26.01.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem