Zkušenost Petra A. s AAA Auto

Vydáno 04.03.2020

 

Jsou tu dotazy k AAA...tak dám svůj textík z února 2017, spíš ohledně jak (ne)financovat s AAA...může se někomu hodit...ostatním pěkný den. :-)

Jak nekupovat auto v AAA auto – pokud někoho toto téma zajímá, tak pokračujte ve čtení, ostatní ignorujte, ať pošetříte 5min času na něco smysluplnějšího. Snažím se nebýt z těch, co by tu otravovali nesmysly, ale tohle mi prostě nedá – je to totiž rada, jak nepřijít o peníze, ať už Vaše, nebo Vašich známých, Vašich kamarádu, Vaší rodiny apod.


Četl jsem pár článků o nákupech v AAA nebo ESAch, tak jsem využil příležitosti si to taky vyzkoušet. Co si budeme povídat, auta jsou v těchto bazarech stejná jako všude jinde, od dobrých aut až po slupky, v tom není mezi bazary moc rozdíl. V rodině byl tedy vyhlídnut Ford Fusion (ne mnou), tak jsme si ho v sobotu ráno prohlédli, projeli atd., auto celkem v pořádku, pěkné, opravdu čistá historie, jen ČR a servis jen ve Fordu. Samozřejmě pár oděrek, není to nové auto. Negativem už trochu klouzavější spojka, ale nic dramatického. Obecně nechci řešit nákup auta, ale spíše financování. Rozhodnuti tedy bylo, že auto bude koupeno. Financovaní celkem jasné, celková cena 130.000Kč, akontace 27.000Kč a zbylých 103.000Kč na splátky. Velmi důležitý údaj pro další vývoj.


Krok první – unavit. Rozhodnutí o koupi padlo v 10hod, AAA oznámilo, že finančně bude akce dokončena asi za hodinku. Jelikož bydlím kousek, šli jsme na kafe ke mně. Během piti kafe jsme otevřeli přímo stránky Moneta banky (dříve GE Money bank), dle webu (a to se od nabídky na přepážce moc neliší) půjčka 103.000Kč buď na 84 měsíců za cca 1550Kč/měsíčně (přeplatek nad půjčených 103.000Kč cca 27.000Kč) nebo 60 měsíců za cca 2035Kč/měsíčně (přeplatek nad půjčených 103.000Kč cca 19.000Kč). Dobře, zadarmo nikdo půjčovat nebude, to je jasné, takže to byla první důležitá příprava na možnosti v AAA. Druhá příprava spočívala v ceně povinného ručení na částce 1.900Kč (šlo by asi i ještě trochu levněji).
Na 11hod jsme tedy byli zpátky v AAA (dle předchozí domluvy), kde nás ale nějak v pořadí předběhli další asi 4 klienti. Dobře, co se dá dělat, počkáme. Nakonec jsme čekali další 2hodiny, takže celkem od momentu „chceme koupit“ do momentu „pojďme to finančně dotáhnout“ 3hodiny. Za mě jednoznačný cíl, klienta unavit a otupit, aby už koukal být doma a hlavně „mít to za sebou“.


Přišli jsme tedy na řadu….konečně….příjemná slečna/paní se do nás finančně pustila.) Připomínám tedy, že kupující si šel pro půjčku na auto na celkových 103.000Kč. Paní tedy něco klofala do počítače a pak hrdě ukázala na monitor za sebou na zdi, „tak tady to máte“. :-) Byly tam dvě alternativy, já si (asi díky šoku z toho, co na člověka zkouší) pamatuji jen jednu, 60měsíců se splátkou 4.800Kč. Lehkou matematikou tedy oněch 103.000Kč přijde na 288.000Kč!!!!!!! Ano, čtete správně!!!!!!! Po chvilce odmlčení se a několikanásobném přečtení si té částky, jestli to není jen vlčí mlha, jsme se zeptali, jestli to myslí vážně. Myslela.:-( Začali lézt dílčí detaily, jako že co všechno v tom není za super věci, super havarijní, super povinné, super tamto a super ono, půlka z toho tam být musí…a co kdyby se Vám stalo to a ono. Prostě naučený příběh, jak se to či ono někomu stalo a jak právě to, že přeplatil 200% půjčky je ve finále to, co ho strašně zachránilo. BOŽE! :-(
Tak povídám slečně/paní, ať si odpustí všechno, co tam být nemusí, vše. V rámci toho si vzpomněla, že je tam ještě navíc jeden AAA standard…a to navýšeni ceny !každého! nakupovaného auta v AAA o 6.500Kč, pokud se pořizuje na splátky a 4.000Kč, pokud se platí komplet. Nebudu se rozepisovat oč se jedná, prostě to tak AAA má a pokud chcete auto, tak MUSÍTE tuto částku k ceně vozu přičíst, šmitec, nelze jinak. Prostě jen tak prachy navíc. Další položka – povinné ručeni, paní se nedokázala dostat pod 2.900Kč/rok, sakra…na blbým webu se po pár kliknutích dostanete na 1.900Kč/rok, tak kde je problém?!…a to se nebudu bavit o tom, že podmínky uzavření ať už úvěrů nebo povinného pro giganta typu AAA auto bude zcela na jiné úrovni než v podobě normálního smrtelníka.

No, abych to zkrátil…po snažení se srazit možnou nabídku AAA na minimum jsme se dostali na 84 měsíců se splátkou 1.800Kč (přeplatek nad půjčených 103.000Kč cca 48.000Kč). Což pořád bylo doslova lichvářským kouskem. Prostě tudy cesta nevedla, nejsme blázni. Nakonec jsme tedy složili zálohu 5.000Kč s tím, že auto je plně rezervované, finance si kupující zajistí jinak a v AAA pouze složí zbytek do ceny auta. To je totiž jediná rozumná cesta. A teď vlastně proč to celé píši – pokud někoho uslyšíte, že si chce kupovat auto od autobazarového molocha tohoto typu (možná to dokážou i menší bazary, nevím), prosím 3 jednoduchá pravidla….

A) Nenechte tam nikoho jít samotného (vždy alespoň dva, aby když je cíleně na jednoho tlačeno, tak  alespoň jeden měl možnost v klidu racionálně přemýšlet)

B) Vždy mějte předem zjištěné varianty financování, tzn. přijďte připraveni

C) Vždy počítejte a násobte, sice Vám to bude připadat, že nemůžete věřit svým očím nad výsledkem, ale je to tak, věřte svým očím

Nenechte nikoho se jimi nechat napálit a podepsat se pod nesmyslné financování (což je pojmenováno velmi slušně a zlehka).

Fakt mě to naštvalo a šokovalo, dost na to, aby mě to donutilo napsat těchto pár vět, snad to někomu pomůže. 
Je mi zle z toho, když si představím, kolik lidí si tam auto koupí za trojnásobnou cenu a že takových lidí bude….  Vůbec nemusí být hloupí, jen prostě v tu chvíli už možná byli unavení po několikahodinovém čekání, možná si nezjistili jak by to šlo řešit jinde a jinak, možná si jen nenechali čas se v klidu zamyslet, možná nejsou na nástrahy dnešního zlodějského světa připraveni, možná to a možná ono….

Autor: Petr A.

Zdroj: Facebook

 

Podělte se s námi o vaše zkušenosti

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontakt: redakce@auta.cz


 

zdroj úvodní fotografie: https://m.aaaauto.cz/pobocka/plzen


 

Článek je zveřejněný se souhlasem autora. Obsah tohoto článku nebyl redakcí portálu www.auta.cz nijak editován a  za názory v něm uveřejněné nenese žádnou zodpovědnost.

 

 

 

Diskuse

borivoj0079 26.05.2021 21:24
Dobrý den, když to tak čtu, tak se nemohu rozhodnout. Zda-li AAA auto či něco jiného. Jsem od Liberce a momentálně jsem v situaci, kdy by se mi hodila každá koruna. Hledám tedy nějakou serózní společnost která to ode mě rychle odkoupí. Jde o Ford 1999. Neznáte někdo někoho? Nebo kam bych se měl podívat? Děkuju :)
borivoj0079 26.05.2021 21:26
Omlouvám se, ale zapomněl jsem tam dopsat firmu, nad kterou přemýšlím. Jde o: https://zahotove.cz/ takže jestli někdo máte zkušenosti, sem s nimi :)
miroslavbarnet 24.11.2021 10:55
Moje zkušenost s tímto autobazarem je dobrá, zažil jsem už hodně, třeba podvod s kradeným autem přes bazoš, takže jinde než kde u auta garantují původ atd bych už nekupoval. To co se řeklo to platilo, neměli problém se zvednutím na zvedák, kontrolou mého servismana a do autorizáku se jelo při projížďce. Za mě můžu vřele doporučit. MB
Zobrazena strana 1 z 1 celkem