Zeekr Mix: Rival modelu Volkswagen ID.Buzz

Čínská automobilka Zeekr, kterou vlastní společnost Geely, představuje kompaktní MPV s moderním designem a prostorným interiérem.

Vydáno 13.03.2024

Vozy Zeekr se v Číně prodávají od roku 2021 a pomalu se začínají přibližovat i evropským zákazníkům. V roce 2024 byla otevřena oficiální prodejna v Německu a ve Velké Británii, ovšem Zeekr zvažuje expanzi i do dalších evropských zemí, včetně Francie, Nizozemska, Švédska a Norska.

Zeekr vyrábí prémiové elektromobily, tudíž čelí konkurenci na několika frontách. Ze zavedených značek jde například o rivala Tesly, Volkswagenu nebo Hyundai. Na domácím trhu čelí automobilka silné konkurenci ze strany dalších domácích výrobců elektromobilů, jako jsou BYD, NIO nebo Xpeng. Zeekr se snaží odlišit od konkurence například tím, že se zaměřuje na prémiový segment, kdy klade důraz na kvalitní materiály a pokročilé technologie, ale také tím, že vozy Zeekr využívají platformu SEA vyvinutou mateřskou společností Geely, která umožňuje flexibilitu a rychlý vývoj nových modelů.

Zeekr

Tyto faktory se týkají i modelu Zeekr Mix, který sdílí platformu SEA například s modely Zeekr 001 a 009. Elegantní pětimístné MPV bude mít oficiální premiéru na autosalonu v Pekingu už příští měsíc. Zeekr Mix byl koncipován tak, aby konkuroval modelu ID.Buzz. Při délce 4688 mm, šířce 1995 mm a výšce 1755 mm je Mix o 24 mm kratší a o 58 mm širší než zmiňovaný Volkswagen. Podle dostupných informací Mix zpočátku nabídne pohon zadních kol, ale během svého životního cyklu přidá pohon všech čtyř kol.

Na co všechno Zeekr Mix bude lákat zájemce, jaká bude jeho cena a jestli se dostane do Evropy, ukáže čas.

 

Zdroj: Zeekr, Autocar.co.uk.

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem