Vynálezy zkázy

Pojedete v obci 60? Upadne Vám kolo, v lepším případě

Vydáno 16.09.2013

Zvýšená rychlost v obci se zdá být podle některých starostů a zastupitelů měst nejhorší hrozbou naší civilizace. Navzdory číslům, statistice o nehodovosti, počtu úmrtí na vozovkách - všechny tyto údaje totiž dlouhodobě klesají. Nevycházejte raději z domu, jakmile vyjdete, budete nemilosrdně rozmetáni prvním řidičem jedoucím 55 km/h v obci.  To je fakt. Nebo alespoň tohle se nám snaží někteří lidé namluvit. Opilý řidič ve městě srazí dítě, je to tragédie, o tom žádná, ale znamená to, že budeme všichni v autě vozit svého strážníka? Budeme si muset vybrat mezi auty nebo chodci? Opravdu je situace tak strašná?

Statistika nehodovosti 1990-2013

Podívejte se, co nového se na nás (řidiče) na silnicích chystá.

ACTIBUMP

Tahle novinka funguje jako retardér, akorát ne pro všechny. Jedete 50 či méně a silnice je pro Vás volná. Jedete trochu rychleji, řekněme 56 km/h a zničehonic se před Vámi otevře díra do pekel, na „přirozené“ díry jste zvyklí, ale téhle se nevyhnete, je přes celý jízdní pruh a je hluboká 6 cm! Od podvozku se ozve nepěkná rána, hlavou Vám proletí všechny nadávky, na které si v tu chvíli vzpomenete. Zastavíte, abyste zjistili, co se Vašemu auto stalo. V lepším případě už je z našich silnic zvyklé na vše a tak mu to neublíží, v horším můžete prorazit pneumatiku, poškodit disk nebo i celou nápravu. To máte za to, že jezdíte jako prase! Příště si to rozmyslíte! Nebo taky ne, příště pojedete a vzpomenete si těsně před ACTIBUMPem, že tam je, dupnete na brzdy, abyste předešli poškození auta a ten za Vámi to nedobrzdí. 

Tahle sranda je určitě ještě nebezpečnější, pokud jedete na motorce. Po saltu skončíte totiž v nedalekém křoví, kde budete pro výstrahu popliván místními, kteří žijí ve strachu o svoje děti a babičky.  

Celý tenhle vynález stojí 2 miliony, a lobbing už zafungoval, v Plzni už mají odsouhlasený nákup tohoto zatím neschváleného přístroje, tedy pokud dostanou dotaci.

Možná Vás napadlo, co když pojede sanitka? Ulomí jí to kola a bude pacient vymrštěn ke stropu? Prý ne, každé policejní auto, sanitky i hasiči dostanou speciální ovladač, kterým si ACTIBUMP před svým průjezdem vypnou. Jsem si jist, že každý člen záchranných sborů bude touto novou povinností zcela nadšen.

Ale můžeme být všichni v klidu, nic z toho se nestane, hlásí zástupci výrobce, ve Švédsku to prý funguje bezvadně.

Názorné video fungování ACTIBUMPu :


Jedeš rychle? Červená!

Tohle je další způsob, který vymysleli odborníci na zpomalování rychle jedoucích vozidel. Před obcí je radar a semafor, když Vás radar při vjezdu do obce zachytí, jak jedete rychleji, než je předepsaná rychlost, okamžitě se Vám na semaforu objeví červená. Zní to super ne?

A teď realita, ceduli obce minete v rychlosti 60 km/h, past sklapne a vy tak tak zabrzdíte před semaforem. Co ten za Vámi? Stihl to? Co když jel chudák předpisově a teď se málem vyboural. Co takhle naložený kamion, dobrzdí to? Není to jen způsob, jak kasírovat jednoho řidiče za druhým za průjezd na červenou? 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem