První oficiální snímky Volkswagen ID.7 Tourer

Německá automobilka Volkswagen představuje své první elektrické kombi. Sedan ID.7 je na trhu od začátku letošního roku a automobilka tedy pomalu láká na příchod praktičtější verze Tourer, které se dočkáme v první polovině roku 2024.

Vydáno 01.11.2023

Vůz stojí na koncernové platformě MEB, kterou používají také modely ID.3, ID.4 a nedávno odhalený sedan ID.7. Tato platforma umožňuje Volkswagenu maximalizovat vnitřní prostor prostřednictvím dlouhého rozvoru a krátkých převisů.

Oficiální snímky zachycují pouze boční a zadní část modelu. Vůz byla navržen tak, aby oslovil zájemce svoji praktičností. Zavazadlový prostor má objem štědrých 545 litrů, 1714 litrů se sklopenými zadními sedadly. Interiér by měl být totožný se sedanem, kdy uprostřed palubní desky najdeme velký 15palcový dotykový displej a chybět nebude ani malý displej zapuštěný za volantem pro minimalistický vzhled.

ID.7 Tourer bude pohánět stejný výběr baterií a elektromotorů jako u sedanu. Základní verze Pro bude k dispozici se 77kWh baterií a elektromotorem o výkonu 282 koní, Pro S pak bude vybaveno baterií o kapacitě 82 kWh.

V tiskové zprávě automobilka uvedla, že nový model přináší aerodynamicky optimalizovanou karoserii a jeho koeficient aerodynamického odporu je 0,24 – jen o 0,01 Cx větší než má sedan. Cílem automobilky bylo samozřejmě také maximalizovat dojezd vozu. Ten zatím nebyl uveden, avšak sedan ID.7 na plné nabití ujede až 700 kilometrů a u kombi, s ohledem na jeho velikost, bude vzdálenost jistě o něco kratší.

VW ID.7 Tourer

 

 

Zdroj: Volkswagen, Autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem