Video: Teaser ukazuje nové BMW i5 M60 v akci!

První oficiální upoutávka na BMW i5 M6O ukazuje adrenalinovou jízdu u polárního kruhu.

Vydáno 30.03.2023

Jen chvíli na to, co BMW poskytlo první náhled na novou generaci řady 5, máme možnost vidět také verzi M Performance. Natáčení videa probíhalo poblíž polárního kruhu v Arjeplogu (Švédsko) a zúčastnili se ho bratři známí jako Red Bull Driftbrothers - Elias a Johannes Hountondji.

V teaseru můžeme pozorovat tohle talentované duo, které usedlo za čistě elektrickou i5 M60. Jezdci předvádí synchronizované driftování s prototypy, které na sobě mají všechny produkční panely karoserie, stejně tak jako i finální světlomety a zadní světla.

Už brzy se tedy můžeme těšit na elektrický super sedan s pohonem všech kol a dvěma motory. Kombinovaný výkon poskytne sílu těsně pod 600 koní. Ve srovnání s iX M60 bude výkon trochu nižší, ale vůz bude dost pravděpodobně stejně rychlý díky menší hmotnosti.

BMW i5 M60

V hierarchii automobilky bude pod i5 M60 pravděpodobně i5 eDrive40 s pohonem zadních kol a s jedním elektromotorem. BMW slibuje, že s i5 přijde vylepšená pátá generace systému eDrive, takže očekáváme lepší účinnost pro dosažení delšího dojezdu a možná kratší doby nabíjení. Skutečná revoluce v rámci elektromobility ovšem nebude mít premiéru dříve než v roce 2025, kdy se dočkáme nové architektury Neue Klasse.

Nový sedan debutuje v říjnu letošního roku a kombi se připojí k nabídce v roce 2024.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem