Urus bude!

SUV od Lamborghini je na cestě

Vydáno 25.09.2013
1
/
10

Právě se chystá produkční verze, potrdil to šéf automobilky Stephan Winkelmann v rozhovoru pro Automotive News v Tokyu. Urus by měl přijít na trh nejdříve v roce 2016. Pokud tedy sníte o velkém SUV s ještě větším výkonem, příští roky si opravdu užijete.SUV totiž chystá i Bentley, Jaguar, Maserati a spekuluje se i o značce Rolls-Royce.

Pro Lamborghini to není až takový krok bokem od svých supersportů, jak by se mohlo zdát, vždyť je to automobilka, která začínala výrobou traktorů. Navíc má teď za zády Volkswagen a to znamená přístup k mnoha potřebným dílům. Platformu pro SUV může sdílet s Porsche Cayenne nebo právě s chystaným Bentley. Ač Cayenne leží mnoha fanouškům v žaludku, automobilce Porsche tento model umožnil finanční vzpruhu a mohla se tak vrhnout na vývoj takových aut jako je Porsche 918.

 

Winkelmann tedy očekává, že Urus by mohl také Lamborghini přihrnout slušné peníze, chtěl by jich prodávat až 3 000 kusů ročně. Tohle SUV má být orientováno opravdu sportovně, ti kdou budou chtít spíše luxus budou muset sáhnout po Bentley.

URUS koncept

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem