Uniklé fotografie Abarthu 500 EV

Nový Abarth 500 EV má být představen na konci tohoto měsíce, ale uniklé fotky zveřejněné na instagramu společností Cochespias vypadají báječně. Zveřejněné fotografie odhalily pohled na agresivní styl vozidla.

Vydáno 14.11.2022
1
/
3

Zdá se, že rival Mini Electric se bude od běžného Fiatu 500 odlišovat přepracovanou přední částí s výraznějšími vzduchovými přepážkami a plochým horním obložením. Neonově zelený lak s bočními pruhy a nízkoprofilová litá kola ve stylu turbíny jej pomáhají odlišit od běžného supermini. Špionážní záběry maskovaného testovacího vozu, které se objevily minulý týden, také odhalily mohutný zadní spoiler.

Vůz, oficiálně představený 22. listopadu, bude znamenat začátek přechodu Abarthu na elektrifikovanou rychlejší poddivizi Fiatu. Šéf značky Olivier François tehdy řekl: „Před rokem a půl jsem řekl, že to nemůže být tak těžké, vyrobit verzi Abarth elektrické 500. Už teď je jízda s elektrickými auty tak zábavná. Dobrou zprávou je, že na tom aktivně pracujeme a jakmile se to potvrdí, bude to relativně rychlé. Špatná zpráva je, že je složitější na dodání, než jsem si myslel. Pokud chcete udělat skutečný Abarth, není to stejné elektrické pohonné ústrojí. Jakmile má požadovaný výkon a točivý moment, už to není stejné hnací ústrojí, ani stejná převodovka nebo brzdy... Celé se to musí přizpůsobit.

François také dodal, že před oficiálním potvrzením vozu probíhají poslední testovací jízdy: „Bude to fantastické. Zvuk bude velmi zajímavý. Bude na výběr, zda mlčet, nebo ne“. Podle něj bude komunita fanoušků Abarth hrát klíčovou roli při utváření vývoje nadcházejících modelů. „Pokud jde o marketing, je to úplně jiná značka než Fiat. Tito fanoušci Abarthu by si nekoupili Fiat a naopak.“ Elektrický Fiat 500 má zrychlení z 0-100 km/h za 9,0 s, maximální rychlost 150 km/h a dojezd 480 kilometrů. Nadcházející verze Abarth se pravděpodobně zaměří na tento sprint za méně než 7,0 sekundy s maximální rychlostí přes 160 km/h, ale za cenu dojezdu.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem