Toyota Yaris Cross 2024

Model Yaris Cross byl na trh uveden v roce 2021 a teď se dočkal aktualizace. Jaké vylepšení si japonský výrobce pro oblíbený model přichystal?

Vydáno 22.11.2023
1
/
7

Jednou z novinek je například úroveň výbavy Premiere Edition, která doplňuje řadu Icon, Design, Grade a GR Sport. Ta se dodává s exkluzivním lakem v odstínu Urban Khaki, 18palcovými pětipaprskovými litými koly, zeleným prošíváním a ozdobnými prvky uvnitř kabiny, které ladí s exteriérem. Standardem u Premiere Edition je také funkce digitálního klíče, který umožňuje přístup, nastavení klimatizace a nastartovat prostřednictvím aplikace MyToyota na vašem smartphonu.

Toyota Yaris Cross se dočkala podobně jako její menší sesterský model Yaris modernizovaných technologií. Najdeme zde větší, 10,5palcovou centrální dotykovou obrazovku (u výbavy Icon má 9 palců) a 12,3palcový displej řidiče (u výbav Design a Icon má 7 palců). Toyota udává, že celý software se rychleji načítá a lépe reaguje, a to včetně přepracovaného systému rozpoznávání hlasu „Hey Toyota“.

Na vyšší level se posunula úroveň bezpečnostních a asistenčních systémů, kdy například kamerový systém dokáže skenovat větší oblast, čímž lépe detekuje potenciální rizika na silnici.

Co je týká pohonných jednotek, tak Yaris Cross dostane nový hybrid podobně jako i supermini Yaris. V nabídce tedy zůstává hybridní 1,5litrový tříválec s výkonem 114 koní a točivým momentem 141 Nm, ale je doplněn o výkonnější variantu stejného motoru s výkonem 129 koní a točivým momentem 185 Nm. Oba spolupracují s automatickou převodovkou CVT.

Cena zatím nebyla potvrzena, avšak bude jistě vyšší než u současného modelu, který startuje na 485 000 Kč.

 

Zdroj: Toyota, Autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem