Toyota Space Mobility

Už několikrát jsme se zmiňovali, že se blíží Japan Mobility Show 2023. Autosalon v Tokiu začíná už ve čtvrtek 26. října a potrvá až do 5. listopadu. Prakticky všechny domácí výrobci automobilů budou mít na akci silné zastoupení. Výjimkou není ani Toyota.

Vydáno 24.10.2023

Japonská automobilka Toyota na Japan Mobility Show představí nový elektrický Land Cruiser nebo několik zajímavých konceptů, včetně kompaktního pick-upu EPU nebo SUV FT-3e a elektrického sporťáku FT-Se, o kterých jsme se zmiňovali v článku tady. Zní to jako nuda? Tak to nesmíte zapomenout, že Toyota má aktivní vesmírný program.

Zatímco všechny ostatní koncepty jsou určeny k jízdě po veřejných komunikacích, máme tady prototyp s názvem Toyota Space Mobility, dvoumístný elektrický off-road, který míří do vesmíru.

Vesmírné vozidlo je 3460 mm dlouhé, 2175 mm široké a 1865 mm vysoké. Je vybaveno systémem řízení obou náprav a každé kolo má svůj vlastní elektromotor. Díky jednoduché karoserii bez převisů zvládne Toyota Space Mobility překonat až 50 cm vysoké překážky a zdolá svahy se sklonem až 25 stupňů. Podle dostupných informací se prototyp opravdu dočká výroby.

 

Zdroj: pressroom.toyota, cleantechnica.com

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem