Škoda Rapid Spaceback 2019

V zahraničí jsou nejznámější modely spadající do rodiny Škoda, či přesněji řečeno Volkswagen Group, stále Octavia a Fabia. U nás se Rapid už stal běžnou součástí silničního provozu. Ve Škodovce si pravděpodobně řekli: ,,Octavia je pro některé moc velká a Fabia zase moc malá,“ a tak zadali konstruktérům do vývoje Rapid, který měl tuto malou, ale přesto existující mezeru na trhu vyplnit.

Vydáno 11.09.2019
1
/
7

Konkrétně model Rapid Spaceback by se dal jednoduše označit jako obyčejný sedan, jen předělaný na Hatchback. Měl se stát konkurentem autům jako je Ford Focus, Vauxhall Astra nebo Nissan Pulsar. Tato funkce ale nakonec zůstala Octavii. Rapid je na rozdíl od jiných menších vozů Volkswagen Group postavený na starší platformě PQ 26. To znamená, že není složitý na výrobu a je to také jeden z důvodů, proč se velikostí i cenou krásně vejde právě mezi své sestry Octavii a Fabii.

 Nicméně starší platforma a celková nenáročnost výroby neznamená, že je Rapid špatné auto. Samotné řízení je poměrně pohodlné a určitě se nenechá zahanbit ostatními vozy od Volkswagen Group. Lidé ze Škodovky sami tvrdí, že Rapid není o nejnovější technice nebo dravé jízdě, ale spíše o praktičnosti. O tom vypovídá například kufr o velikosti 415 litrů a se sklopenými sedačkami 1 380 litrů, což vzhledem k jeho velikosti je poměrně příjemná záležitost. Některým to může připomínat kouzelný stan z Harryho Pottera. Navenek malý, uvnitř velký. Motor je v provedení benzin i diesel. Konktrétně benzin tříválec 1.0l s předním náhonem a šestistupňovou převodovkou a diesel  1.4l nebo 1.6l. Verze s 1.4l se dá dokonce pořídit se sedmistupňovou automatickou převodovkou.

Škoda Rapid Spaceback (Hatchback) je doslova a do písmene lidové auto, a to velikostí, cenou i provedením. Přesně splňuje heslo Škodovky ,,simply clever“. Ideální je pro nenáročné řidiče nebo pro vaše děti jako první automobil.

 

Nové auta Škoda Rapid Spaceback 2019 na prodej

ŠKODA RAPID UKÁZKA

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem