Škoda poodhalila vzhled nové Fabie Monte Carlo

Mladoboleslavská automobilka zveřejnila oficiální designové skici, které ukazují, jak bude vypadat nový model Fabia Monte Carlo. Verze, o které se mluví už nějaký ten pátek. Aktuálně jsou v nabídce zatím pouze modely Kamiq Monte Carlo a Scala Monte Carlo. Sportovnější verze modelu Fabia se poprvé představila ve druhé generaci před jedenácti lety. Teď očekáváme její příchod v rámci čtvrté generace.

Vydáno 03.02.2022

Skica exteriéru nového modelu ukazuje jeho dynamický vzhled. Vůz získá specifický přední nárazník, jenž má velký otvor pro přísun vzduchu umístěn uprostřed. Karoserie le lemovaná černými lakovanými detaily jako je rámeček masky chladiče, kryty zrcátek, spodní hrana spoileru na předním nárazníku, lišty kolem oken nebo boční prahy.

Zdá se také, že model má velká kola – pravděpodobně o průměru 18 palců, protože tato velikost je již dostupná u jiných variant Fabie.

Skoda Fabia Monte Carlo

Interiér vozu je téměř celý černý. Zatímco kožené čalounění volantu, páku ruční brzdy a řadicí páku zdobí černé prošívání, tak potahy sedadel, dekorační lištu na přístrojové desce, středovou konzoli a madla dveří podtrhuje výrazně červená barva.

Ve výbavě vozu jsou výškově nastavitelná sportovní sedadla a tříramenný multifunkční sportovní volant, který nese plaketu Monte Carlo.

Novinka by měla přinést taky novou variantu motoru. Mělo by jít o 1,5litrový přeplňovaný čtyřválec s výkonem 148 koní, který se již používá v několika modelech značky Škoda - Kamiq, Octavia a Scala. Přidání této možnosti motoru by znamenalo že půjde o nejvýkonnější Fabii od druhé generace Fabie vRS s výkonem 177 koní, která byla uvedena na trh v roce 2010.

Skoda Fabia Monte Carlo

 

Škoda Fabia Monte Carlo bude představena už 15. února

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem