Rychle a zběsile: nový spin-off s ženami v hlavní roli

Honičky s auty, zbraně a akce. Kultovní sága Rychle a zběsile má v plánu kromě dalšího testosteronového akčňáku s Vinem Dieselem vytvořit i spin-off s ženskými postavami z celé série.

Vydáno 11.03.2020

Nadšení fanoušci kultovní ságy Rychle a zběsile už napjatě očekávají, co dalšího se stane v životě Dominica Torreta, hlavního hrdiny těchto filmů (nejen) o autech. Nový díl nese název Rychle a zběsile 9 (Fast & Furious 9), ale v pořadí to bude už čtrnáctý film této ságy. A tím určitě nekončí. Na rok 2021 už je připravené Rychle a zběsile 10 (o kterém se říká, že bude na dvě části) a představitel hlavního hrdiny Vin Diesel, řekl pro MTV „I’ve created a female spin-off. And that script comes next month, so we will see.“ Což vlastně znamená, že Vin Diesel vytvořil film, který se odehrává ve světe Rychle a zběsile a hlavní roli v něm budou mít ženy. A to pravděpodobně všechy ženy, z celé série. Nebo alespoň ty s větší rolí. Taky, že scénář dojde už následující měsíc.

Herečky jsou nadšené možností vytvořit takový film. Podle Nathalie Emmanuel, která hraje hackerku Ramesy, by to měl být „badass girl movie,“ což by se dalo přeložit jako „film s drsnýma holkama.“ Nathalie sebe a své kolegyně přirovnala k Charlieho andílkům. Nesmíme zapomenou na Michelle Rodriguez, která hraje Letty Ortiz už od prvního dílu. Měli bychom také vidět Charlize Theron jako Cipher, Jordanu Brewster jako Miu Toretto, Gal Gadot jako Gisele Yashar. Plus herečky, které se objeví ve F&F 9 a 10.

Jména postav

Film zatím nemá jméno a napíše ho Nicole Perlmanová, ta napsala například první Strážce Galaxie, a Geneva Robertson-Dworet. Geneva má na svědomí nový Tomb Raider a Captain Marvel. To jsou dva filmy, které nám ukazují silné ženské postavy, ale mezi fanoušky nejsou úplně oblíbené.

V těchto filmech ale nejsou problémem ženské hrdinky, ale jednoduše nesympaticky napsané postavy. A názory představitelky Captain Marvel, Brie Larson, tomu úplně nepomohly. Ta na kritiku svého filmu řekla, že ji nezajímá názor bílých mužů. O tom, proč neměla Captain Marvel takový úspěch, jaký by si studio přálo, mluví například český youtuber Medojed.

Přitom v historii máme spoustu silných ženských postav v hlavní roli. Jako je například Ellen Ripleyová z vetřelce, Katniss Everdeen v Hunger games, Beatrix Kiddo v Kill Bill nebo třeba Miranda Priestly v Ďábel nosí Pradu. Nám nezbývá než doufat, že se „badass girl F&F“ zaměří spíše na kvalitní děj, ze kterého pak samy vyplynou kvalitní ženské postavy, než na feministické vykreslování ženských postav jako bojovnic proti „bílým mužům.“

Jaký je podle vás nejlepší film s ženskou hrdinkou v hlavní roli?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: carndrv

Související články

General Motors představilo baterii s dvakrát větší kapacitou, než má Tesla
Automobilka Tesla velkého průkopníka Elona Muska je známá hlavně pro své elektromobily a technologické vychytávky. Automobilky jako je General...
Vydáno 08.03.2020
Volvo Trucks přišlo s další „epickou“ reklamou
Pamatujete na reklamu s Jean-Claude van Dammem, jek dělá roznožku na náklaďácích? Volvo teď přišlo s další „epickou“ reklamou.
Vydáno 08.03.2020
V čem jezdí James Bond
Na konci loňského roku jsme mohli vidět trailer na nejnovější film o agentu 007. Nového Jamese Bonda ve filmu s názvem Není čas zemřít (No Time to...
Vydáno 08.02.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem