Rumunská novinka Dacia C-Neo

Dacia se těší mezi zákazníky velké oblibě především díky svým cenově dostupným modelům. Teď automobilka plánuje svoji nabídku rozšířit ještě o nový fastback a kombi.

Vydáno 19.02.2024

Novinka, která je zatím interně označována jako Dacia C-Neo, by měla mít premiéru v roce 2026. Mnoho informací zatím k dispozici nemáme, avšak už teď se mluví o tom, že bude konkurovat modelům jako je VW Golf, Opel Astra nebo Škoda Octavia.

Dacia C-Neo bude údajně postavena na stejných základech, které najdeme v připravovaném SUV Dacia Bigster, přičemž u něj se jedná o koncernovou platformu CMF-B. Dacia totiž již v minulosti oznámila, že její plány na zbytek tohoto desetiletí jsou neodmyslitelně spjaty s CMF-B platformou. Bigster, rival Nissanu Qashqai, dorazí už v roce 2025.

Vzhled vozu bude jistě vznikat v souladu s novým designovým jazykem Dacie. A pod kapotou? Dá se očekávat, že rumunská společnost bude chtít udržet benzínové motory ve výrobě tak dlouho, jak jen to bude možné, protože s tím jsou úzce spjaty nižší náklady a dostupnější ceny. Mnoho konkurentů přitom přechází na dražší hybridní nebo elektrické pohonné jednotky. 

 

Podívejte se na naši nabídku modelů značky Dacia

 

Zdroj: Autoexpress.co.uk, topspeed.sk, dacia.cz

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem