Peugeot e-Traveller 2024

Peugeot ukázal modernizovanou verzi svého elektrického modelu e-Traveller. Nabídne delší dojezd a vylepšený vzhled.

Vydáno 15.11.2023
1
/
3

K nabídce elektrických dodávek francouzské automobilky se připojuje také aktualizovaný model e-Traveller. Ten bude dostupný ve dvou délkách karoserie, přičemž kratší měří na délku 4,98 m a delší měří 5,33 m. Vůz je vybaven 5 až 9 sedadly, včetně výbavy Business VIP, která nabídne čtyři samostatná kožená sedadla, luxusní interiér a tónovanou skleněnou střechou. I v devítimístné konfiguraci vůz uveze až 1500 litrů nákladu.

Nový e-Traveller, konkurent Volkswagenu Multivan, bude k dispozici ve dvou verzích. První je vybavena baterií o kapacitě 50 kWh a nabídne dojezd až 224 kilometrů. Druhá verze má nyní o 50 % větší kapacitu baterie, která má 75 kWh a zajistí dojezd až 350 kilometrů.Ta pohání elektromotor o výkonu 134 k, 260 Nm, který přenáší pohon na přední kola.

Po designové stránce prošla proměnou maska s logem, nárazník a nové jsou i LED světlomety, jejichž vzhled vypadá jako trojice lvích drápů. Nový E-Traveller se vyznačuje nejnovějšími prvky designového jazyka automobilky. Proměnou prošla i kabina, avšak její fotografie automobilka zatím nezveřejnila. Uvnitř najdeme novou přístrojovou desku s 10palcovou středovou obrazovkou nebo nový vyhřívaný volant. Dále nechybí podpora Apple CarPlay a Android Auto, bezdrátové nabíjení telefonu a čtyři USB-C porty.

V dnešní době jsou už samozřejmostí vyspělé asistenční a bezpečnostní systémy, takže Peugeot nabízí mimo jiné technologii rozpoznávání dopravních značek, udržování vozidla v jízdním pruhu nebo adaptivní tempomat. Řada různých technologií se pak liší v závislosti na zvolené specifikaci.

 

Zdroj: Peugeot, autoexpress.co.uk 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem