Odvážný plán Nissanu: 6 nových vozů do roku 2026

Nissan plánuje do roku 2026 uvést na evropský trh šest zcela nových modelů, včetně nástupců populárních modelů Micra a Leaf. Automobilka chce také posílit svou pozici na trhu crossoverů a SUV.

Vydáno 25.03.2024

Japonská automobilka oznámila, že do roku 2026 uvede v Evropě šest nových modelů, což proběhne v rámci ambiciózního plánu představit 30 nových modelů na celém světě během příštích tří let. Ze všech těchto nových modelů bude celkem 16 elektrifikovaných, zbytek bude spoléhat výhradně na spalovací motory.

Nové modely budou postaveny na platformě CMF-EV, která je určena pro elektromobily a hybridy. Nissan slibuje, že nové vozy budou mít vyšší dojezd na jedno nabití a budou vybaveny nejmodernějšími technologiemi. Nissan doufá, že do roku 2026 bude 40 % jeho prodejů patřit elektromobilům. Generální ředitel automobilky Makoto Uchida také oznámil, že společnost do roku 2026 představí v Evropě třetí generaci své hybridní technologie e-Power. Ve srovnání se současnými modely e-Power mohou pohonné jednotky třetí generace poskytnout o 20 % vyšší výkon a jsou o 10 % úspornější.

Jako první dorazí nový Nissan Micra, který má být představen koncem tohoto roku. Na cestě je také náhrada za hatchback Leaf a Juke nové generace. Kromě těchto tří modelů Nissan plánuje uvést na trh i další 3 novinky, o kterých zatím nejsou k dispozici žádné podrobnosti. Spekuluje se ale, že by mohlo jít o nový sedan, SUV a crossover.

Nissan věří, že tato nová strategie mu pomůže dosáhnout růstu a větších zisků. Automobilka se chce zaměřit na klíčové segmenty trhu a nabízet zákazníkům atraktivní a inovativní produkty.

Zdroj: Nissan, Autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem