Nový MINI Cooper Kabriolet: Vyrábět se bude ve Spojeném království

Nová šéfka MINI Stefanie Wurst potvrdila, že k úplně nové řadě MINI Cooper se připojí model kabrioletu. Na trh bude uveden v roce 2024 a výroba tohoto modelu by se měla „vrátit domů“ do Spojeného království, a to do továrny MINI Oxford.

Vydáno 24.10.2022
1
/
4

Dosud byly potvrzeny pouze benzinové a elektrické verze nového MINI Coopera. V Oxfordu se budou vyrábět pouze benzinové MINI Coopery, a to ve třídveřové verzi, pětidveřové verzi a kabriolety. Nové plně elektrický MINI Cooper se bude vyrábět v Číně s identickým vzhledem a rozměry jako modely vyrobené ve Spojeném království, ale bude sedět na vlastní platformě vyvinuté ve spolupráci s čínským výrobcem automobilů Great Wall.

Současné MINI Cabrio se vyrábí v Nizozemsku, ale výroba tam bude ukončena s uvedením nového modelu. MINI Oxford se po zbytek tohoto desetiletí budou soustředit pouze na vozy se spalovacím motorem, což znamená, že ukončí výrobu současného elektrického modelu MINI, které aktuálně představuje každý druhý vůz, který opustí brány této továrny.

Wurst také potvrdila odvážné plány rozšíření MINI, včetně nového benzinového a elektrického modelu Countryman. Na své cestě do Spojeného království Wurst nejen navštívila MINI Oxford, aby pracovníky ujistila, že Spojené království je stále srdcem výroby MINI. Nová řada MINI Cooper bude pravděpodobně začínat základními modely E, přesouvá se na SE, SE Paul Smith a poté na vozy JCW, které dosahují nejvyšší úrovně.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem