Novinka Porsche K1 se připravuje pro rok 2027

Automobilka Porsche chystá sedmimístný luxusní elektrický crossover, který by měl dorazit v roce 2027.

Vydáno 06.02.2023

Novinka by se měla od jiných modelů značky Porsche lišit. Délka by měla přesahovat 5 metrů a profil vozu by měl působit jako „část sedan, část crossover“. Vůz by se měl vyrábět na stejné výrobní lince jako nový Macan, s tím by K1 měla sdílet i Premium Platform Electric (PPE). Automobil nabídne pohon všech kol, nejnovější synchronní elektromotor, vysoce výkonnou baterii a technologii rychlého nabíjení.

Co se týká designu, tak zatím nebylo mnoho prozrazeno. Ovšem mezi jeho klíčové poznávací prvky bude patřit jedinečná silueta s krátkou kapotou podle standardů Porsche, strmě skloněné čelní sklo a zakřivená střecha, která zasahuje do zadních dveří ve stylu liftbacku. Aby nové Porsche získalo vhodné terénní schopnosti, vyznačuje se také značnou světlou výškou v nejextrémnějším jízdním režimu. Předpokládaný dojezd by se měl pohybovat okolo 700 kilometrů na jedno nabití.

Generální ředitel Oliver Blume, který popsal nový model jako velmi sportovní interpretaci SUV, uvedl, že: „Máme jasnou vizi a strategii, jak chceme v příštích několika letech posouvat elektrifikaci kupředu. Náš cíl je dodávat do roku 2030 více než 80 % plně elektrických vozidel. Jde o velmi silnou vzestupnou křivku.

Cílem také je navázat na úspěch modelů Porsche Cayenne a Macan, které se řadí mezi nejprodávanější modely automobilky. Po svém příchodu bude už pátým vozem automobilky s elektrickým pohonem - zařadí se za Porsche Taycan, Macan, který dorazí příští rok, v roce 2025 pak očekáváme elektrický pár Boxster a Cayman a nakonec Cayenne, jehož příchod se plánuje na rok 2026.

Zdroj: Autocar.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem