Nová Dacia Jogger Hybrid 140 2023 odhalena

Jogger, rumunské MPV se světlou výškou 20 cm a délkou o pár čísel větší než 4,5 metru, je nejdelší model Dacia v nabídce. S ostatními chystanými modely automobilky bude sdílet platformu CMF-B. Díky stylu inspirovaným SUV, tak může Dacia poskytnout spoustu prostoru a praktičnosti.

Vydáno 30.12.2022
1
/
4

Interiér 

Díky tomu, že je nový Jogger širší než Dacia Sandero supermini, a to o necelých 30 centimetrů, nabízí se dostatek prostoru pro sedm sedadel. Avšak Jogger je běžně k dispozici i s pěti sedadly. Celkový rozvor vozu měří 2,9 metru.

Mezi jednu z praktických vychytávek Joggeru patří výklopné piknikové stolečky, které jsou umístěny na opěradlech předních sedadel. Ta se přitom dokáží posouvat až o 7 centimetrů.

Co se týče zavazadlového prostoru, jeho objem je při využití všech sedmi sedadel celých 213 litrů. V pětimístné verzi jsme tak schopni získat až 712 litrů, což je při běžném cestování více než dostačující. Po vyjmutí zadních sedadel a sklopení prostřední řady se prostor rozšíří na velkorysých 1 819 litrů.

 Dacia Jogger hybrid 2023 

Pohonné jednotky a motorizace

Automobilka nabídne1,0litrový přeplňovaný tříválec. Tato pohonná jednotka řidiči poskytne 108 koňských sil a 200 Nm točivého momentu. Agregát doplňuje šestistupňová manuální převodovka.

V hybridní verzi poté Jogger nabídne 1,6litrový zážehový motor, který je spojen s elektromotorem poháněným 1,2 kWh baterií. Hybrid 140 bude mít velmi podobné nastaven jako vozy Renault Clio, kde hybridní pohon spolupracuje s automatickou převodovkou s rekuperačním brzdovým systémem.

 

Infotainment

Podle toho, jakou si navolíme specifikaci, dokáže nový Jogger disponovat třemi různými multimediálními systémy:

První nese název Media Control, který zvládá tzv. zrcadlení vašeho telefonního zařízení. Toto jednoduché rozhraní je schopno ovládat navigační, mediální a telefonní kontakty vašeho chytrého telefonu a replikovat obsah na obrazovce na palubní desce.

Druhým v řadě je Media Display, který ke stávajícím funkcím přidává také osmipalcovou dotykovou obrazovku s Android Auto a Apple CarPlay.

A nakonec Media Nav,  který disponuje vestavěnou satelitní navigací a zároveň přidává stereo s šesti reproduktory a dvěma USB porty. Jde o nejnovější technologii automobilky Dacia.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem