Nová Alfa Romeo Stelvio: SUV se v roce 2025 stane elektromobilem

Oficiální prohlášení italského výrobce, který je součástí širší skupiny Stellantis, kam patří také automobilky Fiat, Peugeot a Citroën, potvrzuje plány na výrobu nové Alfy Romeo Stelvio v továrně Cassino v Itálii. Pro rok 2025 se populární SUV představí v plně elektrické verzi.

Vydáno 11.03.2024

Nová generace Alfy Romeo Stelvio bude postavena na platformě STLA Large od Stellantis jako vůbec první model v Evropě. Ohledně technických specifikací italská automobilka příliš sdílná zatím nebyla. Předpokládá se, že novinka by mohla být k dispozici ve dvou variantách, a to s pohonem zadních kol a výkonem 350 koní nebo s pohonem všech kol a výkonem až 800 koní. Výkonnější verze Quadrifoglio by pak mohla nabídnout zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy. Dojezd na jedno nabití by mohl dosáhnout až na 805 kilometrů.

Po designové stránce se nové Stelvio inspiruje konceptem 33 Stradale a modelem Tonale. Můžeme se těšit na agresivnější až futuristický vzhled, přičemž budou vynikat užší světlomety a kompaktnější přední část vozu. Interiér bude moderní s digitálním kokpitem a velkou dotykovou obrazovkou. Ve výbavě najdeme nejnovější technologie a bezpečnostní funkce.

Cena nového Stelvia zatím nebyla zveřejněna, ale očekává se, že by vůz mohl konkurovat modelům jako Tesla Model Y nebo Audi e-tron.

Datum uvedení na trh zatím není jisté, avšak mluví se o konci roku 2024 nebo začátku roku 2025.

 

Zdroj: Alfa Romeo, Autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem