Nissan odhalil další koncept! Tohle je Hyper Adventure

Japonská automobilka Nissan dnes v digitální podobě odhalila další koncept - už druhý ze série pokročilých koncepčních elektrických vozidel. Před autosalonem v Tokiu nás čeká ještě představení dvou dalších konceptů v digitální formě a od 26. října budou všechny čtyři vozy společně k vidění na již zmiňovaném veletrhu.

Vydáno 10.10.2023
1
/
6

Nissan Hyper Adventure je robustní elektrický off-road, který by měl oslovit především ekologicky smýšlející cestovatele. Vůz, který je vybaven pokročilým systémem řízení všech kol Nissan e-4ORCE, má výrazný a extravagantní exteriér. Konkrétní rozměry vozu nebyly uvedeny, ale automobilka udává, že uvnitř je dostatek prostoru pro venkovní vybavení, jako jsou stany, lyže nebo dokonce kajak. Přední a zadní nárazníky i pneumatiky jsou uzpůsobeny tomu, aby vůz snadno projel i tak náročným terénem, jako jsou zasněžené oblasti.

Uvnitř koncept zase zaujme otočnou zadní lavicí, kterou lze nasměrovat k velkým zadním dveřím, což posádce umožňuje vystoupit z vozu zavazadlovým prostorem. K tomu využijete i sadu automaticky vysouvatelných a zasouvatelných schůdků. Celý interiér je navržen tak, aby řízení ve všech situacích bylo snadné a pohodlné.

Koncept Hyper Adventure je velmi flexibilní a chce vyhovět různorodým potřebám lidí. Jako důležitý prvek zmiňuje Nissan technologii V2X (vehicle-to-everything), která udrží elektřinu kdykoli a kdekoli a přitom je stále ohleduplná k životnímu prostředí. Velkokapacitní baterie slouží jako zdroj energie a umožňuje uživatelům napájet své přístroje, osvětlovat kempy nebo třeba i dobíjet své elektrické vodní skútry. Jeho schopnost V2X může také poskytovat energii domácnostem (V2H) nebo místní komunitě tím, že přispívá přebytečnou energii do sítě (V2G).

Nissan tedy vedle Hyper Urbanu představil další koncept. Ten, Hyper Adventure a další dva koncepční vozy budou k vidění na Japan Mobility Show už 26. října.

 

Zdroj: global.nissannews.com/

 

 

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem