7 nejlepších malých aut

Všude se mluví o nových elektro autech, nových SUV nebo rychlostních dravcích. Pojďme si na chvíli oddechnout a podívejme se na 7 nejlepších malých aut. A jelikož Škodu všichni známe, podíváme se spíše na jiné značky.

Vydáno 29.01.2020

BMW i3BMW i3

BMW i3 je drahá, prémiová a poháněná elektřinou. To nejsou zrovna znaky malého auta, ale zase tím vyniká nad svou konkurencí. Nově s dynamickou kontrolou trakce si můžete i zadriftovat a pro ty poklidnější je tu velice příjemný interiér, ve kterém se budete cítit velmi pohodlně.

Citroen C3

Citroen C3

Toto auto můžete aktuálně vidět v reklamách v televizi. Každý, kdo kdy měl Citroen s označením „C“ ví, že toto jsou auta s osobností. Těžko se to vysvětluje, to se musí prostě zažít. Po bocích má výmysl s názvem Airbumb, který má chránit auto před nárazy dveří při parkování. To platí nejen pro ochranu vašeho C3 před ostatními, ale i pro ochranu ostatních aut před vámi. Záleže na vašich parkovacích schopnostech si můžete zvolit, jestli Airmubs chcete nebo ne.

Fiat Panda

Fiat Panda

Někdo se teď podivil nad tím, jak se může nějaké auto značky Fiat dostat do TOP žebříčku čehokoli. Byli bychom ale nefér, kdybychom tu Pandu neměli. Pokud si zajedete do Italských Alp, Pandu (tedy tu od Fiatu) tu uvidíte skoro všude. Je tak malá, že zúžení silnic pro ni v podstatě nic neznamená. Na žebříčku je hlavně proto, že se dá sehnat ve verzi 4x4, což je u malých aut výjimka. Jinak je to vynikající nákupní taška, se kterou zaparkujete všude.

Ford Fiesta

Ford Fiesta

Když se řekne malé auto, u nás si většina lidí představí Škodu Fabia nebo Citigo. Opravdovým symbolem této skupiny je ale právě Ford Fiesta.

 

Kia Picanto

Kia Picanto

Tohoto korejského výrobce budete pravděpodobně znát hlavně kvůli sedmileté záruce. Kladů má i více. Například je to jeho prostornost v interiéru i přes to, že Picanto patří do skupiny malých aut. Je to díky kolům, která jsou tlačena ven aby se mohla kabina co nejvíce zvětšit. Design aut Kia se v posledních letech zlepšil, takže teď je to pěkné malé městské auto.

Renault Clio

Clio

Stejně jako my máme Fabii a Italové Pandu, tak Francouzi mají Renault Clio. Model Clio se za poslední roky změnil a je to dobře. Design je nyní velice příjemný, a i přes dotykovou obrazovku na palubovce není nastavování auta nikterak složité.

Volkswagen Up

Volkswagen up

Up je takové zábavné malé autíčko. Řízení je velice příjemné a z nějakého důvodu dokáže vykouzlit úsměv na tváři. Jen škoda, že je dražší než konkurenční Citigo.

 

Jaký je váš favorit mezi malými auty?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

kontakt: redakce@auta.cz

zdroj: tgear

Související články

Hummer od roku 1970 až po současnost
Legendární vozidlo Hummer zná asi každý. Obří off-road vytvořený pro nejobtížnější trasy. Kdy vzniknul, jak se mu daří a co má v plánu do...
Vydáno 26.01.2020
Konec poslíčkům s pizzou, jídlo budou rozvážet roboti
Roboti a umělá inteligence nepřicházejí, oni už jsou tu. Fungovat mohou pro různá odvětví běžného života jako například při rozvozu jídla. Jak...
Vydáno 02.01.2020
Špehují nás naše auta?
V dnešní době umí automobily spoustu věcí. Pomalu, ale jistě se blížíme k době, ve které se budou auta řídit sama. Než k tomu dospějeme, inženýři...
Vydáno 19.12.2019

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem