Mercedes-AMG GT2 Pro

Závodní vůz, který nabídne výkon až 739 koní, jehož cena se vyšplhá až ke 12 milionům. V ceně ovšem máte víc než "jen" auto.

Vydáno 09.11.2023
1
/
8

Mercedes-AMG GT byl odhalen teprve minulý rok, přesto už vzniklo několik limitovaných edicí určených pro závodní okruh. Nejnovější a zatím nejvýkonnější je verze Mercedes-AMG GT2 Pro. Automobilka uvádí, že základem pro vytvoření vize nového vozu bylo spojení vášně pro motoristický sport a snaha o maximální výkon.

Mercedes-AMG GT2 Pro je nehomologovaný závodní vůz, který rozhodně upoutá svým inovativním designem a výkonnostními prvky. Vůz pohání 4,0litrový motor V8 biturbo AMG, který standardně zajišťuje maximální výkon 512 kW (697 koní), avšak díky Push2Pass je možné krátkodobé zvýšení výkonu až na 543 kW (739 koní). Této funkce, která byla vyvinuta speciálně pro tento model, je dosaženo aktivací tlačítka Push2Pass na volantu Cube Controls. Motor spolupracuje se šestistupňovou sekvenční převodovkou a společně posílají výkon na zadní kola.

Vůz stojí na jedinečných 18” kolech AMG z lehké slitiny s dvoubarevným povrchem a zadní křídlo, které prošlo úpravou, zlepšuje aerodynamiku. Matná šedá barva karoserie dokonale ladí s jasným povrchem karbonových prvků. O kabině automobilka uvedla, že poskytuje dostatek vnitřního prostoru a splňuje vysoké bezpečnostní požadavky. Mezi hlavní prvky v interiéru pak vedle výše zmiňovaného volantu, který má velmi intuitivní ovládání, patří středová konzole nebo sedadla s exkluzivním prošíváním.

Pořízení takhle výjimečného vozu s sebou přináší jistá privilegia. V ceně je totiž zahrnuta například kompletní sada oblečení od značky Puma, která obsahuje závodní kombinézu, obuv, rukavice a speciální nehořlavé spodní prádlo. Nechybí vysoce kvalitní helma BELL nebo krycí ochranná plachta na vůz. Majitelé nového Mercedesu navíc dostávají přednost při vstupu do „AMG Racing Series“.

Pořizovací cena je 479 000 EUR, což je zhruba 11,7 milionu Kč.

 

Zdroj: customerracing.mercedes-amg.com/, autoexpress.co.uk

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem