Lucid Gravity bude mít premiéru na autosalonu v LA

Americká společnost Lucid Motors se připravuje na uvedení svého druhého modelu. Luxusní elektrický sedan Air doplní elektrické SUV s názvem Gravity.

Vydáno 24.10.2023
1
/
3

Oficiální odhalení nového modelu je naplánováno na 16. listopadu v rámci autosalonu v Los Angeles. Elektrické SUV Gravity přichází jako konkurent pro Teslu Model X nebo Lotus Eletre. Novinka nabídne flexibilní uspořádání sedadel a bude k dispozici v pěti, šesti nebo sedmimístných konfiguracích, proto očekáváme, že bude mít na délku minimálně pět metrů. U šestimístné verze bude prostřední řada tvořena dvojicí polohovacích křesel.

Kalifornský výrobce elektromobilů zatím neprozradil další technické detaily, udává pouze, že Gravity nabídne jízdní dynamiku sportovního vozu a lepší elektrický dojezd než jakékoli elektrické SUV, které je v současnosti na trhu. To je samozřejmě poměrně odvážné tvrzení, ale vzhledem k tomu, že sedan Air dokáže urazit více než 520 mil (836 km) na jedno nabití, Lucid dobře ví, co dělá. Faktem je, že Gravity bude fungovat na stejné architektuře LEAP jako Air, takže by mohlo být nabízeno s podobnými kombinacemi motoru a baterie.

Automobilka Lucid vstoupila i na evropský trh a Air, který je na trhu od roku 2022, je dostupný v Německu, Nizozemsku, Švýcarsku a Norsku. Gravity by se podle automobilky mělo dostat do prodeje koncem roku 2024.

 

Zdroj: lucidmotors.com, caranddriver.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem