Konec Daniela Ricciarda v týmu McLaren

K sesazení Daniela Ricciarda došlo poté, co s ním britský tým McLaren ukončil smlouvu. Ricciardo, osminásobný vítěz Grand Prix, měl smlouvu až do konce roku 2023 a ještě minulý měsíc trval na tom, že je „zavázán McLarenu do konce příštího roku“. Bohužel pro Ricciarda se hierarchie posunula a ukončila tak dvousezónní působení 33letého jezdce. Ricciardo tak opustí svůj tým McLaren na konci sezóny a očekává, že bude nahrazen vysoce hodnoceným Oscarem Poastrim.

Vydáno 26.08.2022

Samotný McLaren se vyjádřil, že své plány na příští sezónu oznámí v pravý čas. V projevu před Velkou cenou Belgie Ricciardo řekl: „Bylo to privilegiem být součástí závodní rodiny McLaren v posledních dvou sezónách, ale po několika diskusích, které trvaly měsíce, jsme se se Zakem Brownem rozhodli, že předčasně ukončíme můj kontrakt s týmem a dohodneme se na vzájemném rozchodu na konci této sezóny. V pravý čas oznámím své vlastní plány do budoucna, ale bez ohledu na to, co přinese další kapitola, nelituji a jsem hrdý na úsilí a práci, kterou jsem McLarenu věnoval, zejména vítězství v Monze v minulé sezóně.

McLaren F1

Přestože Ricciardo v minulé sezóně ukončil devítileté vítězné sucho McLarenu, a to vítězstvím ve Velké ceně Itálie, neustále ho překonával Brit Lando Norris. Ten se klasifikoval před Ricciardem v 11 ze 13 závodů v roce 2022 a získal tak o 57 bodů více než jeho týmový kolega.

Ricciardova budoucnost je tak nejasná. Zatím nejsou dostupná žádná fakta, kromě jeho touhy být na startovním roštu, a můžeme jen doufat, že Daniel bude v F1 i příští rok.

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem