Koncept Radical Peugeot Inception bude odhalen 5. ledna

Peugeot poskytne pohled na to, co lze očekávat od první generace na míru šitých elektromobilů, pomocí představení konceptu vozu, který dramaticky přehodnotí své tradiční prvky designu exteriéru a interiéru. Koncept nazvaný Inception, s odkazem na řadu funkcí a technologií, které poprvé představí, bude odhalen na veletrhu CES v Las Vegas 5. ledna 2023.

Vydáno 19.12.2022
1
/
5

Firma předvedla náhled modelu se sadou obrázků, včetně záběru jeho zadních světel, přední masky chladiče a odznaku Inception. Dorazí těsně předtím, než Peugeot začne s tím, co generální ředitelka Linda Jackson nazývá „elektrickým rokem“ firmy v roce 2023. Do roku 2024 bude Peugeot nabízet elektrifikovanou verzi každého ze svých modelů, přičemž poslední přírůstky do řady budou zahrnovat hybridy 3008 a 5008, využívající nový elektrický hardware od Stellantis s vylepšenou účinností.

Peugeot má příležitost znovu objevit tři klíčové kmeny svých zákaznických zkušeností, když se připravuje na totální elektrifikaci, řekla Jackson: prostorová organizace, jízdní gesta a „zážitky v autě“. Šéf designu Peugeot Matthias Hossann v říjnu exkluzivně řekl, že Peugeot si chce „uchovat pocit z jízdy“ ve svých vozech nové generace a bude se snažit zachovat atraktivní proporce, a přitom zkoumat nové způsoby definování segmentů. „Toto je začátek nového příběhu pro Peugeot a skvělá příležitost pro nás designéry, protože jsme oznámili, že do roku 2030 budeme plně elektrická automobilka, a to je skvělá příležitost pro značku s takovým dědictvím, jako je Peugeot. Tohle je jen začátek nového příběhu,“ řekl Hossann.

Inception bude prvním konceptem Peugeotu od uznávané E-Legendy z roku 2018, která se ujala vedení značky 504 Coupé ze 60. let minulého století v představě elektrického kupé v retro stylu pro rok 2020.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem