Koncept Lancia Pu+Ra HPE

Nový koncept vozu Lancia reprezentuje budoucí vizi automobilky, která kombinuje design, udržitelnost, technologie a elektrifikaci. Podle slov značky jde o dokonalou symbiózu mezi minulostí a přítomností, mezi čistotou a radikalismem, mezi inovací a emocemi.

Vydáno 17.04.2023
1
/
6

Lancia odhalila koncept Pu+Ra HPE. Jde o odvážné elektrické sportovní kupé, jehož rozměry jsou 4 450 mm na délku, 1 950 mm na šířku a 1 350 mm na výšku. Pu+Ra HPE je zkratkou pro slova Pure (čistý, ryzí) a Radical (radikální). Písmeny HPE pak značka odkazuje na „High Performance Electric“ (vysoce výkonné elektro).

Koncepční vůz s nadčasovým designem rozhodně zaujme kruhovou střechou, která poskytuje panoramatický výhled. Zadní část vozu značně připomíná Stratos s jeho kulatými světly, žaluziemi a typickým tvarem kabiny. Interiér čtyřmístného automobilu vzniká ve spolupráci s firmou Cassina s maximálním důrazem na tvary, materiál a pohodlí pro cestující. Všechny použité materiály jsou ze 70 % recyklovány a Lancia se u svých sériových vozů snaží využít alespoň 50 % recyklovaných materiálů. Kabina Pura HPE byla navržena tak, aby poskytovala „vřelý a přívětivý“ kontrast k jasnému a agresivnějšímu exteriéru.

S největší pravděpodobností se koncept nestane sériovým vozem, ale jasně naznačuje, jakým směrem se budou ubírat další modely automobilky. Patří mezi ně Ypsilon, který je uveden na trh v hybridních a elektrických motorizacích, nový elektrický sedan, který přijde v roce 2026 a znovuzrozená Delta, která má přijít v roce 2028. V roce 2028 se má přestat prodávat hybridní Ypsilon, čímž skončí téměř 120 let Lancie se spalovacími motory.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem