Koenigsegg One:1

Nakope Veyron do zadku

Vydáno 01.10.2013

Christian von Koenigsegg, majitel automobilky, se podělil o první fakta připravovaného modelu One:1. V tomto názvu se skrývá víc, než by se na první pohled zdálo, odkazuje totiž na fakt, že poměr váhy a výkonu bude 1:1. Tedy 1 400 koní na 1 400 Kg (včetně provozních kapalin), vzpomeňte si na Pikes Peak a šílený speciál od Peugeotu, ten měl výkon 875 koní na 875 kg a s Loebem za volantem se postaral o nový rekord trati s obrovským náskokem. Podle propočtů Koenigseggu by měl být nový model nejrychlejší ve sprintech na 200, 300 i 400 km/h. Dokonce na hranici 400 km/h by měl dosáhnout už za neuvěřitelných 20 sekund to je o 25 sekund rychleji než to zvládne Bugatti Veyron. Nemusíme snad říkat, že Veyron není žádný šnek. Maximální rychlost by měla být nejméně 450 km/h.

 

První prototypy modelu One:1 by měly být hotové ještě v tomto roce, v plánu je zatím výroba jen šesti kusů. Poptávka je už teď velká, i přes to, že cena bude prý výrazně vyšší v porovnání s Agerou S (na obrázku). I tak na každém kusu automobilka prodělá, ani to ale svéráznému majiteli Christianovi Koenigseggovi nevadí, bere tento projekt spíše jako posunutí limitů a reklamu pro svou švédskou automobilku.

Tenhle chlápek rozhodně nevypadá jako typický majitel automobilky, jeho výtvory ale také rozhodně nezapadají do průměru.

Christian von Koenigsegg

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem