Kia Sorento prošla modernizací

Jihokorejská automobilka nabízí model Sorento od roku 2003. Čtvrtá generace je na trhu od roku 2020 a právě prošla modernizací.

Vydáno 25.07.2023

Oblíbené rodinné SUV je zhruba v polovině životního cyklu, takže si zasloužilo facelift. Mnoho informací zatím k dispozici automobilka neposkytla, ale na svých sociálních siítích se s námi podělila o několik fotografií. Odvážný nový vzhled navazuje na design elektromobilu Kia EV9 či modernizované Picanto.

Na první pohled vidíme důkladně přepracovanou přední část automobilu. Nová maska chladiče je výrazně větší, zatímco horizontálně položené světlomety jsou menší než dříve. Světlomety mají vertikálně uspořádané moduly, které ohraničují nápadné linky LED denního svícení do tvaru písmene T. Logo automobilky se přesunulo z masky na kapotu. Přepracovaný je i nárazník, který působí minimalističtějším dojmem.

Kia Sorento facelift

Mezi další změny by měl patřit například nový design litých kol a nové barvy laku karoserie Interstellar Grey, Volcanic Brown a Cityscape Green.

V interiéru kromě kvalitnějších materiálů najdeme přepracovanou palubní desku. Nechybí dva displeje o velikosti 12,3 palců, které jsou spojené v jeden panoramatický celek. Ventilační otvory a ovládání klimatizace jsou nyní integrovány do palubní desky, přičmež zmizela skoro všechna fyzická tlačítka. Technickou zajímavostí je čtečka otisků prstů, která umožní například nastartovat vůz nebo provést zabezpečené platby. K dispozici bude také nová paleta čalounění s novými barevnými odstíny.

 Kia Sorento

Přehled motorizací zatím není k dispozici, ale upřímně řečeno, neočekáváme velké změny. Nabídku by měly tvořit zážehové, dieselové, hybridní a plug-in hybridní motory. Kia neoznámila žádné plány na představení elektrické verze Kia Sorento.

Podívejte se na naši nabídku nových i ojetých vozů Kia Sorento

Kia Sorento interier

 

Zdroj: Kia, Autocar.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem