Hledáte SUV za dobrou cenu? Do Česka dorazil SsangYong Torres

Nejstarší jihokorejská automobilka oficiálně představila model Torres minulý rok a dnes byl zahájen jeho prodej pro české zákazníky.

Vydáno 31.07.2023
1
/
13

Výrobce na svých stránkách uvádí, že nový Torres je inspirovaný vzhledem krajiny v přírodní rezervaci Torres del Paine, která se nachází v Chile. Jako jeho přední vlastnosti zmiňuje robustnost, terénní schopnosti, bezpečnost a zcela nový design.

Na první pohled SUV působí možná větším dojmem, než reálně je. Toho si nejpíš všimnete hlavně v interiéru, který není tak prostorný, jak by se zvenku mohlo zdát. Vnější rozměry automobilu jsou: 4700 mm na délku, 1720 mm na výšku a 1890 mm na šířku. Štědrý je ovšem zavazadlový prostor. Objem kufru u standardní verze s pohonem předních kol je 839 litrů. Verze s AWD pohonem má objem kufru 703 litrů, protože v prostoru dvojitého dna je uložená rezerva. Po sklopení zadních sedadel kapacita kufru naroste až na 1 662 litrů.

 

Podívejte se na naši nabídku vozů SsangYong

Na výběr je z několika barevných odstínů karoserie. Volit můžete mezi zelenou Forest, bílou Grand, šedou Platinum, červenou Cherry, černou Space, kovovou Iron nebo modrou Dandy. V interiéru je pak na výběr mezi černým, šedým, hnědým a khaki odstínem.

Ve standardní výbavě najdeme digitální přístrojový štít, automatickou klimatizaci, parkovací senzory nebo třeba vyhřívání sedadel a volantu. V rámci paketů Club, Style, Clever a Premium pak lze model ještě vyšperkovat. Nejvyšší výbava je charakteristická například 20palcovými koly (v nižších výbavách najdeme 17 a 18palcová kola).

Pod kapotou je dostupná pouze jedna motorizace. Vůz je poháněn benzínovým 1.5litrovým turbo motorem GDI, který poskytuje maximální výkon 120 kW (163 koní). Čtyřválcový motor spolupracuje se 6stupňovou manuální nebo automatickou převodovkou. Nejvyšší rychlost vozu je 190 km a vybírat mužete mezi pohonem předních (FWD) nebo všech (AWD) kol. Kombinovaná spotřeba paliva dle WLTP je 9 l/100 km. Torres nabízí tři optimalizované jízdní režimy (Normal, Sport & Winter) s automatickou převodovkou a dva jízdní režimy (Normal & Sport) s manuální převodovkou.

Automobilka si dala záležet i v oblasti bezpečnosti. K dispozici je 8 airbagů a celá řada bezpečnostních asistentů. Nechybí asistent detekce slepého úhlu, systém varování při opuštění jízdního pruhu, varování pro bezpečné vystoupní z vozu nebo upozornění na udržování bezpečné jízdní vzdálenosti.

Cena nového modelu Torres, který bude konkurovat třeba Škodě Kodiaq nebo Peugeotu 5008, začíná na 699 900 Kč a ve výbavovém stupni Premium se cena vyšplhá na 909 900 Kč.

 

Zdroj: Ssangyong

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem