Ford vydal nového Mustanga a jezdí na elektřinu

Přesto, že nejprodávanějšími modely jsou benzínová SUV, automobilky se stále častěji zaměřují i na vývoj elektromobilů. Nikdo nechce zůstat pozadu. To platí i pro Ford, jehož nový Mustang Mach-E jezdí na elektřinu.

Vydáno 19.01.2020
1
/
8

Když se řekne Mustang, nikdo si nepředstaví tichý elektromobil a alternativní paliva. Každý motorista si představí silniční bestii na čtyřech kolech, hlučný, řvoucí osmiválec, luxusní vozidlo a sen spousty řidičů. Skutečnost je ale taková, že i tento dravec asfaltu dostane svou elektro verzi.

Můžeme tomu říkat pokrok, Greta nebo třeba enviromentalismus, stejně je to jedno. Důležité je, že nemusíme zoufat. V dnešní době už neplatí, že elektroauta musí být slabá s nízkou maximální rychlostí a výkonem. Třeba takový Cybertruck od Tesly je na silnici schopný přetáhnout Ford Raptor. (Video v dřívějším článku.)

Mach-E Pred

Ford Mustang Mach-E bude k dispozici v pěti verzích a dvě z nich už od podzimu roku 2020. S cenou bude základní model začínat na 44 995 dolarech, což je v přepočtu něco málo přes milion korun. Bude mít až 332 koní a točivý moment 565 Nm. Dojezd začíná na 340 km u verze 4x4 a u verze s rozšířenou baterií a pohonem zadních kol až 480 km. Nejvýkonnější model GT má 459 koňských sil, ale ten má být ke koupi až v srpnu 2021.

To znamená, že výkon Elektro Mustangu Mach-E GT je srovnatelný s pokročilejšími modely současných GT, které jezdí na benzín. Z nuly na sto to Mach-E zvládne pod 3 sekundy a konstruktéři z Fordu slibují, že požitek z jízdy bude stejně tak dobrý jako u jeho palivových předchůdců.

Mach-E Display

Stejně jako ostatní elektromotorové novinky se i u Mustangu Mach-E můžeme těšit na moderní dotykový displej na palubní desce. Ten má mít velikost 15,5 palce. Systém nabídne možnost řidičských účtů, což ze zkušenosti může znamenat, že se nový Mustang přizpůsobí řidiči, který bude zrovna za volantem. Například nastaví sedadlo, volant a zrcátka. Auto by také mělo mít určitou úroveň autonomity, takže by se mělo umět řídit samo. U novějších elektroaut se autonomní řízení stává standardem, ale prakticky je to nesmysl. Kdo si koupí mustanga, proto, aby ho neřídil?

Je elektro Mustang dobrý nápad?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Mail: redakce@auta.cz

Zdroj: cardrvr

Související články

Sony představilo elektromobil Vision-S
Technologický gigant ze země vycházejícího slunce představil své první vozidlo. Vision-S od japonské společnosti Sony se na silnici pravděpodobně...
Vydáno 15.01.2020
Špehují nás naše auta?
V dnešní době umí automobily spoustu věcí. Pomalu, ale jistě se blížíme k době, ve které se budou auta řídit sama. Než k tomu dospějeme, inženýři...
Vydáno 19.12.2019
Tesla Cybertruck. Fail s nerozbitným sklem Elona Muska nezastaví
Nové auto od Elona Muska, s názvem Tesla Cybertruck, překvapuje nejen svým futuristickým vzhledem, ale i cenou, výkonem a svou odolností. I když s...
Vydáno 25.11.2019

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem