Sony představilo elektromobil Vision-S

Technologický gigant ze země vycházejícího slunce představil své první vozidlo. Vision-S od japonské společnosti Sony se na silnici pravděpodobně ještě nějakou chvíli nepodívá. Vision-S je sice plně funkční, ale má být pouze ukázkou technologií.

Vydáno 15.01.2020
1
/
6

Na veletrhu CES 2020 představila společnost Sony své první auto a jak by se dalo očekávat, je to elektromobil. Nejedná se o nějakou šílenost, či designovou revoluci, jak by se dalo od této východní kultury očekávat. Vision-S je na pohled poměrně pěkné auto, které svým vzhledem připomíná kombinaci Audi A7 a Tesly Model S.

Vision-S od Sony má dva motory, každý o výkonu 200 kW. Z nuly na sto zvládne pod 5 sekund a maximální rychlost má mít až 240 km/h.

Auto má 33 různých senzorů, které monitorují vnějšek i vnitřek vozidla. Díky nim se může Vision-S řídit i sám. Palubní deska má 5 různých dotykových obrazovek z nichž každá slouží k něčemu jinému. Svůj vlastní monitor pro své osobní potřeby dostal spolujezdec i cestující vzadu (kteří jsou pouze 2). Každé sedadlo má také svůj vlastní reproduktor s ozvučením 360 reality Audio. Celé auto je připojeno na 5G a je připraveno na streamování nebo hraní her.

Auto od Sony ale stejně nemá být nejrychlejší nebo s největším výkonem. Důvodem jeho prezentace na CES bylo představení technologií Sony. Vedoucí společnosti, Kenichiro Yoshida, na prezentaci řekl, že auta vidí v budoucnu jako zábavní prostor. Sony očekává v automobilovém průmyslu změny, kterých chce být součástí. Sony tak chce spíše nabízet své technologie než vyrábět vlastní auta. Ale samotné Sony připouští, že i to se může změnit.

Líbí se vám Vision-S od Sony?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Zdroj: carmgz

 

Související články

Létající taxi? Uber je chce uvést už za pár let
Létající osobní automobil už není jen záležitostí sci-fi filmů nebo pohádek. Automobilka Hyundai ve spolupráci s Uber Elevate vyvíjí Air Taxi S-A1,...
Vydáno 14.01.2020
Auto pro film Avatar. Vision AVTR má být ozvěnou budoucnosti
Jak by vypadalo auto z filmu Avatar, kdyby jej měli postavit Na’vi, domorodí obyvatelé Pandory? Možná to si řekli designéři vozu Vision AVTR. Tento...
Vydáno 08.01.2020
Konec poslíčkům s pizzou, jídlo budou rozvážet roboti
Roboti a umělá inteligence nepřicházejí, oni už jsou tu. Fungovat mohou pro různá odvětví běžného života jako například při rozvozu jídla. Jak...
Vydáno 02.01.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem