F1 Mexiko GP: Max Verstappen láme rekordy

Po Velké ceně Mexika, která se konala 30. října, si Max Verstappen připsal 14. vítězství v sezóně 2022, čímž překonal všechny předešlé rekordy vítězství v jedné sezóně. Díky neuvěřitelně rychlému startu se mu povedlo udržet si pole position, na které taky závod dokončil.

Vydáno 02.11.2022
1
/
5

Domácí hrdina Sergio Perez skončil třetí - před Georgem Russellem a následně jezdci Ferrari minutu zaostávali na pátém a šestém místě. Na startu se Verstappen dobře rozjel před Russella a ve velmi dlouhém nájezdu do první zatáčky se vyhoupl přímo před Mercedes – Russell získal šanci ze skluzu Red Bullu, aby se dostal před Hamiltona a Pereze.

Po delší době to opět byl souboj mezi stájí Red Bull a Mercedesem. Ovšem kvůli chybné strategii Mercedesu, kdy vsadili na nejtvrdší sadu gum, měl Max volnou cestu ke svému 14. vítězství v jedné sezóně. Po zmatečném obhájení svého druhého titulu mistra světa, si tak Verstappen připsal další milník ve své kariéře. Tímto vítězstvím tak předehnal velikány jako je Michael Schumacher nebo Lewis Hamilton.

Když přišel zvrat v podobě porouchání vozidla Alpine, ve kterém seděl Fernando Alonso, mohlo se zdát, že získaný náskok Verstappena, před Hamiltonem bude ztracen v důsledku safety car. Ten ale přišel pouze ve virtuální podobě, čímž napomohl Maxovi v zachování jeho náskoku. Do konce letošní sezóny zbývají pouze dva závody. Můžeme tak jen sledovat, zda Max svůj rekord ještě navýší nebo přenechá vítězství jiným závodníkům, kteří také dychtí po stupni vítězů.

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem