Citroën My Ami Buggy: Limitovaná edice na rok 2023

Čtyřkolka  Ami  se rozšířila začátkem tohoto roku o verzi inspirovanou terénem nazvanou My Ami Buggy. Divoký design zůstal věrný své koncepční podobě a všech 50 kusů se prodalo během 20 minut. Citroen právě oznámil, že bude vyrobeno dalších 1000 exemplářů pod názvem My Ami Buggy Limited Edition.

Vydáno 31.12.2022
1
/
6

Francouzská firma také naznačila některé změny a řekla: „Nová limitovaná edice bude velmi podobná první edici, ale oproti současnému modelu bude mít několik překvapivých prvků." Neposkytla podrobnosti o dalších funkcích, ale v říjnu 2021 bylo provedeno několik vylepšení baterie Ami, aby se optimalizoval výkon v chladném počasí, a tyto úpravy se jistě dostanou i do Buggy.

Citroën tvrdí, že Buggy 2023 se začne prodávat na konci prvního čtvrtletí roku 2023 v několika zemích, kde se Ami prodává. My Ami Buggy bude zákazníkům k dispozici na principu kdo dřív přijde, ten je dřív na řadě, s dodávkami od léta 2023.

Nejviditelnějším vizuálním vodítkem, že se díváte na verzi Buggy, je odstranění dveří Ami ve prospěch kovových rámů. K dispozici je také odnímatelná měkká střecha, kterou lze srolovat a uložit za dvě sedadla. Mohutné terénní pneumatiky koncepční verze však byly nahrazeny novými 14palcovými ocelovými koly ve zlatém provedení.Sériová verze se obejde bez předního nárazníku a ochranných mřížek pro světla, ale My Ami Buggy má prodloužené černé plastové podběhy a černě tónované přední a zadní ochranné kryty.

Žádné technické podrobnosti ani ceny nebyly oznámeny, ale model téměř jistě používá stejnou pohonnou jednotku jako běžný Ami, využívá 5,5kWh baterii pro maximální dojezd 75 kilometrů na plné nabití a maximální rychlost 45 km/h.

 

Autor: Pavel Chřibek 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem