Čeští policisté dostali 40 nových vozů škoda Superb ve verzi Combi

Policie ČR dnes obdržela dodávku nových modelů Škody Superb Combi. Tyto vozy jsou vybaveny motorem 2.0 TSI a službu budou vykonávat primárně na dálnicích.

Vydáno 20.10.2022

Automobilka Škoda se může pochlubit dodávkou 40 nových vozů Škody Superb Combi pro policii ČR. Zástupci české policie si dnes mohli vyzvednout tyto automobily v policejním kabátě. Při přebírání vozů Tomáš Lerch, 1. náměstek policejního prezidenta, sdělil: „Jsem velmi rád, že do našeho vozového parku získáváme další moderní a bezpečná vozidla a díky nim tak možnost rozšířit viditelný dohled na českých dálnicích“.

Novinkou na těchto vozech, kromě standardní výbavy, je moderní kamerový systém, který umožňuje čtení registračních značek vozů jedoucích před i za policejním vozem. To dává policistům značnou výhodu, jelikož budou schopni, takřka ihned zjistit, zda má dané vozidlo uhrazený dálniční poplatek. Díky volbě vozů v karosářské variantě kombi, poslouží nadbytečný prostor policistům jako mobilní kancelář. Vzhledem k výbavě kamerovým systémem, budou vozy využívány zřejmě pouze ke kontrole úhrady dálničního poplatku. V tiskové zprávě se totiž nikde nevyskytuje informace, že by měl být vůz vybaven technikou měřící rychlost jedoucích vozidel. To ovšem není nic, co by se v budoucnosti nedalo změnit a přiřadit tak těmto vozům certifikaci a zařízení k měření.

Všechny vozy jsou nakonfigurovány identicky. Obsahují motor 2.0 TSI a stupeň výbavy s názvem Ambition. Pohonná jednotka nových Superbů disponuje výkonem 206 kW v kombinaci s automatickou DSG převodovkou a pohonem všech čtyř kol. Parametr z 0 na 100 km/h tak dokáže pokořit za 5,8 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 250 km/h.

Není od věci si připomenout, že automobilka Škoda je dlouholetým dodavatelem vozidel pro státní bezpečnostní složky. Mezi nejnovější modely značky Škoda patří Octavia, Kodiaq, Superb a Scala.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem