BrightDrop zahajuje hromadnou výrobu svých EV Vans

BrightDrop vyrábí své elektrické dodávky na bázi malého objemu přibližně rok. Nyní však nastartuje výrobu, protože její závod v Ingersollu v Ontariu je plně připraven.

Vydáno 16.12.2022
1
/
3

GM v minulém roce převedl svůj montážní závod CAMI na velkoobjemovou výrobu elektromobilů. Startup uvedl na trh své první komerční dodávky přibližně před rokem a nyní nastal čas sešlápnout pedál na podlahu a budovat novou značku EV, zatímco i konkurenti se snaží získat kousek z tohoto vznikajícího segmentu. „Přivedení BrightDropu do Kanady a zahájení výroby v CAMI je významným krokem k poskytování elektromobilů ve velkém a zároveň přináší skutečné výsledky největším světovým značkám,“ řekl Travis Katz, prezident a CEO BrightDrop.

Tento měsíc navíc společnost BrightDrop vstoupila na svůj první zahraniční trh, a to když se DHL Express Canada přihlásila k nákupu dodávek s nulovými emisemi. Dohromady si více než 30 komerčních zákazníků včetně Walmart, Verizon a Hertz zarezervovalo více než 25 000 dodávek BrightDrop s pohonem Ultium.

dhl elektrická dodávka

Naše mezinárodní expanze je důkazem, že dokážeme dodat přesně to, co naši zákazníci potřebují, tam, kde to potřebují,“ dodal Katz. „Příchod DHL Express Canada jako nového zákazníka ukazuje, jakou důvěru mají starší značky v naši schopnost dodávat."

Startup nyní čelí o něco pestřejšímu obsazení konkurentů, než tomu bylo před rokem, přičemž účelová dodávka Amazon společnosti Rivian vstoupila do sériové výroby letos v létě, zatímco Canoo začalo v srpnu testovat vlastní elektrické dodávky s Walmartem v malém měřítku. Britský startup Arrival je však nyní americkým startupem Arrival, ale jeho začátek montáže je v nejlepším případě stále možný v roce 2023.

Hrstka společností jako Rivian, BrightDrop a Ford se svými modely e-Transit má počáteční podíl na trhu, zatímco řada dalších zdánlivě bojovala s rozjezdem nebo se zaměřují na specializovanější segmenty s autonomními doručovacími roboty 4. úrovně. Ale ani brzké zisky v této oblasti nejsou v žádném případě zárukou střednědobého nebo dlouhodobého úspěchu, jak jsme již opakovaně viděli.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem