Bentley Continental GT 2025

Očekávaný model Bentley Continental GT pro rok 2025 prošel výraznou inovací oproti současnému provedení. Díky plug-in-hybridnímu pohonu půjde o dosud nejvýkonnější silniční verzi modelu.

Vydáno 16.05.2024
1
/
3

Je to jen týden, co Bentley potvrdilo, že nahradí svůj nedávno vyřazený 6litrový motor W12 plug-in hybridním twinturbo V8, který, jak nám společnost řekla, by produkoval více než 740 koňských sil. Teď automobilka zveřejnila první ukázkové fotografie modernizovaného Continentalu GT, které doplnila informací, že nový model bude dosahovat maximálního výkonu dokonce až 771 koní. Tohle číslo dělá z nového vozu dosud nejvýkonnější silniční Continental se značným náskokem nad poslední generací Continental GT Speed​, který měl výkon 650 koní.

Výkonnější nové GT přijde s plug-in-hybridním pohonným ústrojím, pohonem všech kol a vektorováním točivého momentu. Na elektřinu ujede až 80 kilometrů. Stále je tu ovšem spousta neznámých, Bentley totiž nezveřejnilo žádné další technické údaje.

Vzhledem k tomu, že se společnost Bentley zavázala, že hybridizuje celou nabídku svých vozů do roku 2026, můžeme s jistotou očekávat, že pohonné ústrojí PHEV se rychle rozšíří i do zbytku modelů.

 

Zdroj: Caranddriver.com, Bentley

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem