Audi A3 2019

Audi je pro většinu motoristů značka, která vyrábí luxusní vozy, se kterými byste lehce zapadli mezi manažery, politiky nebo ředitele velkých firem. Takové Audi A6 je čtvrté nejprodávanější auto vyšší střední třídy a Audi A8 třetí nejprodávanější luxusní auto v České republice pro rok 2019. Audi ale nechce zaostávat ani na poli malých rodinných aut, a tak přichází na trh s třetí generací modelu A3.

Vydáno 19.09.2019
1
/
5

Některým by mohlo připadat, že od roku 2015 se vzhled A3 skoro nezměnil a v podstatě mají pravdu. Není nic neobvyklého, že Audi dává přednost postupné designové evoluci před designovou revolucí. To ovšem neplatí pro samotnou konstrukci. Nová A3 už není stavěna na starší VW Group A platformě, ale na nové MQB platformě stejně jako například nový Seat León, VW Golf nebo třeba Škoda Octavia.

A3 je poměrně chytré a flexibilní auto. Standardem se stala vyhřívaná přední sedadla, parkovací senzory a kamera ve zpětném zrcátku. Audi také přidalo do palubního počítače systémy Android Auto a Apple CarPlay. Starší motor o výkonu 170 koňských sil nahradil přeplňovaný 2.0 čtyřválec, který přidal dalších 16 koní. Nová A3 je také stavěna z lehkých dílů což umožňuje manipulovat s autem na silnici s takovou lehkostí s jakou to běžná Audina nedovoluje. Model přichází hned v několika podobách. Kromě běžnějšího sportbacku si můžete A3 pořídit i ve verzi kabriolet nebo hybridní e-tron.

Nová Audi A3 je malé chytré vozidlo, budete si v něm připadat, že sedíte v něčem ještě luxusnějším, než A3 doopravdy je. Jestliže nemáte zájem o moderní vychytávky, můžete klidně ušetřit peníze a zůstat u některého ze starších modelů. Koupí nového modelu ale určitě neprohloupíte. V základní výbavě se s cenou pravděpodobně dostanete níže, než u konkurenčních modelů jako je například Mercedes-Benz třidy A nebo BMW 1.


 

Nové Audi A3 na prodej


Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem