VW Touareg v poslední fázi testování vyrazil k polárnímu kruhu

Oblíbené SUV vyšší třídy prošlo modernizací. Oficiální představení proběhne letos v létě.

Vydáno 21.02.2023

Třetí generace Touaregu je na trhu od roku 2018 a nastal čas na její modernizaci. Automobilka Volkswagen už nějaké informace a snímky postupně pouští do světa a poslední testování, které nám poskytlo fotografie maskovaného vozu, proběhlo u polárního kruhu v Laponsku.

V tiskové zprávě výrobce uvádí, že došlo k technickým i vizuálním úpravám. Na přídi vidíme nové světlomety IQ.LIGHT HD-Matrix a část světelné LED lišty. Právě zmiňované světlomety jsou vybaveny 38400 LED mikrodiodami a mají zajistit komfortnější řízení v podmínkách s horší viditelností. Výrazné osvětlení vozovky ale nebude nepříjemně oslňovat protijedoucí řidiče.

Jako první model značky bude nový Touareg vybaven osvětleným logem na zádi automobilu. Jde o novinku, kterou od roku 2023 schvaluje evropská legislativa. Do letošního roku mohlo být svítící logo pouze na automobilech v USA nebo v Číně.

VW Touareg 2023

Novinkou je také modernizovaný podvozek, který má nové nastavení základních ocelových pružin i vzduchového odpružení. Standardem je senzor zatížení střechy, který je síťově propojen s elektronickým systémem podvozku. Tento systém nabízí vyšší úroveň agility při jízdě bez střešního nákladu na střeše. Pokud senzor zaregistruje střešní náklad, zvyší se automaticky jízdní stabilita automobilu.

Také interiér prošel úpravou. Vozu dominuje přístrojová deska Innovision Cockpit, centrální dotyková obrazovka o úhlopříčce 15 palců, multifunkční volant. Dále a analogové prvky. Innovision Cockpit nabízí například navigaci s přesností na jednotlivé jízdní pruhy a mapy s vysokým rozlišením.

VW Touareg

Oficiální představení faceliftovaného SUV je v plánu na léto letošního roku.

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem