Volkswagen zahájil předprodej Touaregu. Co nabídne v základu?

Velké SUV prošlo v polovině životního cyklu omlazením, které zahrnuje vylepšený design a modernější technologie. Německá automobilka už zahájila předprodej základní verze po faceliftu i pro české zákazníky.

Vydáno 07.08.2023

Základní výbava je označena jednoduše jako Touareg, za ní následuje Elegance, R-Line a R. Pokud v konfigurátoru zvolíte základní výbavu, musíte se spokojit naftovým šestiválcem o objemu 3.0 l, který poskytuje maximální výkon 170 kW (231 koní). Další výbavové stupně přitom nabídnou benzínové motorizace nebo plug-in hybrid. Motor spolupracuje s osmistupňovou automatickou převodovku Tiptronic a poháněna jsou všechna kola. Maximální rychlost vozu je 224 km/h a jeho kombinovaná spotřeba dle WLTP standardu je 8 l/100 km.

Rozměry Touaregu jsou 4878 mm na délku, 1646 mm na výšku a 1984 mm na šířku (bez zrcátek). Rozvor má 2899 mm.

 

VW TOuareg

VW Touareg

VW TOuareg

Sériový vůz nabídne například 18" kola z lehké slitiny Cascade, LED světlomety i zadní světla, v interiéru najdeme digitální přístrojovou desku Innovision Cockpit, navigaci Discover Pro Max, vyhřívaná přední sedadla, adaptivní tempomat ACC, zpětnou kameru Rear View nebo elektrické ovládání víka kufru - to vše bez příplatků. Naopak součástí není třeba ambientní osvětlení interiéru, kožené potahy sedadel, vyhřívání volantu nebo světlomety IQ.LIGHT HD LED Matrix.

Samozřejmě lze investovat do příplatkové výbavy, čímž se cena modelu může vyšplhat i přes 2 miliony korun. Například výše zmíněný kožený vyhřívaný volant a ambientní osvětlení můžete dokoupit celkem za 33 500 Kč. V případě elektricky nastavitelných kožených sedadel ergoComfort pak sáhnete do kapsy pro dalších 116 500 Kč.

Cena vozu v základu začíná na 1 699 900 Kč. Pokud ovšem dáte přednost vyšší výbavě, za Elegance si připlatíte, protože její cena začíná na 1 923 900 Kč.

 

 

Zdroj: volkswagen.cz/

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem