Volkswagen T-Cross facelift pro rok 2024

Subkompaktní crossover T-Cross je v polovině svého životního cyklu, není tedy divu, že se sesterský model Škody Kamiq nebo Seatu Arona dočkal faceliftu.

Vydáno 05.07.2023
1
/
4

Úspěšný německý model Volkswagen T-Cross byl představen v roce 2019 a od té doby se prodalo už více než 1,2 milionu vozů. Aktuální facelift přináší několik změn v exteriéru i v interiéru.

První změna se dotkla rozměrů. Nový tvar nárazníku zapříčinil nárůst délky o 27 mm ve srovnání se současným modelem. Rozměry vozu jsou tedy: délka 4135 mm, šířka 1760 mm, výška 1584 mm a rozvor 2 563 mm. Objem kufru je v rámci možností opravdu velkorysý. V závislosti na poloze zadní posuvné lavice je k dispozici zavazadlový prostor o objemu 385 - 455 litrů. Pokud sadní sedadla sklopíte, získáte prostor až 1281 litrů.

V interiéru získal T-Cross ve všech verzích nový digitální přístrojový štít, který má 8 nebo 10 palců podle stupně výbavy, přičemž infotainment dle výrobce využívá nejmodernější hardware a software. Na palubní desce jsou použity kvalitnější a měkčí materiály, vyšší výbava se dočká ozdobného prošívání. Podsvícené dotykové posuvné ovladače klimatizace jsou součástí volitelné výbavy.

Ve standardu najdeme neadaptivní LED světlomety. Maticové LED světlomety jsou standardem pro verze Style a R-Line, v nižším výbavovém stupni Life jsou pouze volitelnou výbavou. Světlomety jsou opticky spojené světelnou lištou, která obepíná logo automobilky. I v zadní části jsou světla ve tvaru X spolu propojena.

Ve standardní výbavě Volkswagen nabízí sadu 16palcových kol, zatímco vyšší výbavy získají 17palcová kola, kožený volant a sportovní vnější obložení.

Novinkou jsou tři barvy karoserie: Grape Yellow, Clear Blue Metallic a Kings Red Metallic.

Co se nezměnilo, je nabídka motorů. K dispozici je tedy přeplňovaný tříválec 1.0 TSI s s výkonem 70 kW (95 koní) nebo 86 kW (116 koní). Druhou variantou je 1,5litrový čtyřválec s výkonem 108 kW (148 koní). Motory spolupracují s pětistupňovou nebo šestistupňovou manuální převodovkou, případně s volitelnou sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou. Výkon je posílán výhradně na přední kola.

Cena nového modelu zatím nebyla potvrzena.

 

Zdroj: Volkswagen, Autocar.uk, Autoexpress.uk, eurecar.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem