Volkswagen ID.X Performance: spojení výkonu a elegance

Koncept ID.X Performance byl odhalen na akci zvané ID.Treffen 2023, která proběhla 5. - 9. září ve švýcarském městě Locarno. Jde o mezinárodní setkání, na které se sjíždí fanoušci a řidiči modelové řady ID., a které pořádají členové ID. Drivers Club. Na akci nechyběli ani zástupci automobilky Volkswagen, kteří představili svoji vizi vývoje elektromobility.

Vydáno 12.09.2023

Volkswagen ID.X Performance představuje plně elektrickou sportovní limuzínu s výkonem 411 kW (558 koní) a s pohonem všech kol, která vychází z modelu ID.7. Koncepční vůz ID.X Performance má oproti ID.7 spoustu vylepšených prvků v exteriéru a svůj sportovní charakter dává najevo i svým dynamickým vzhledem. Řeč je o předním splitteru a zadním difuzoru, které jsou vyrobeny z uhlíkových vláken. Světlá výška sportovního podvozku s tuhými pružinami je nižší o 60 mm a k dispozici jsou 20palcová kola z lehké slitiny upevněná centrální maticí, která mají závodní pneumatiky s šířkou 265 mm. Nechybí tónovaná zadní světla a matně šedý lak karoserie.

Andreas Reckewerth, vedoucí Technology Office MEB, uvedl: „Platforma MEB nabízí mnoho úžasných možností, jak přistupovat k vývoji vozidel s velkou dávkou kreativity. Bylo nám jasné, že chceme náš nový showcar založit na ID.7 a že se zaměříme na zvýšení výkonu. Tímto způsobem můžeme ukázat, co všechno je možné."

Maria Soni Reissfelder, vedoucí oddělení Marketing & Sales Volkswagen ID. Family řekla: „Představení ID.X Performance před ID. nadšenci z celé Evropy nám dává šanci setkat se spolu osobně. Andreas Reckewerth se svým týmem inženýrů v tomhle vozidle maximalizoval potenciál platformy MEB a podařilo se jim propojit sportovní výkon s elegantními liniemi limuzíny."

Interiér zdobí červené akcenty na volantu a palubní desce a součástí jsou také sedadla z karbonových vláken, která poskytují optimální oporu i při dynamickém stylu jízdy.

Podrobnější technické parametry (například o dojezdu nebo zrychlení) zatím zveřejněny nebyly.

VW ID.X Performance

VW ID.X Performance

VW interier

 

Zdroj: volkswagen-newsroom.com/, autoexpress.co.uk/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem