Video: Volvo EM90 teaser

Švédská automobilka Volvo je od roku 2010 součástí čínského koncernu Geely. Nové Volvo EM90 je vůbec první plně elektrické prémiové MPV této značky.

Vydáno 24.08.2023

Automobilka uvádí, že interiér nového modelu je navržen tak, abyste se uvnitř cítili jako ve skandinávském obývacím pokoji na cestách. Základem je minimalistická, avšak materiálově bohatá a technologiemi nabitá kabina vozu.

Krátké video poskytuje hlavně pohled z ptačí perspektivy, přičemž nelze přehlédnout velké panoramatické střešní okno pro cestující vzadu a menší okno pro řidiče a spolujezdce. Rozměry modelu zatím neznáme, ale zdá se dostatečně velký, aby nabídl tři řady sedadel.

Jedinou důležitou informací, která je k dispozici, je typ pohonu. Vůz bude plně elektrický a s velkou pravděpodobností bude technicky spřízněný s modelem Zeekr 009, což je rodinné, elektrické MPV prémiové značky, kterou též vlastní Geely.

Podívejte se na naši nabídku vozů Volvo

Oficiální celosvětová premiéra automobilu proběhne 12. listopadu 2023. V tento den budou také zahájeny předobjednávky v Číně, domově mateřské společnosti Volva.

 

Zdroj: media.volvocars.com, YouTube.com, motor1.com/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem