Video: nový design Peugeot 9X8 2024

Peugeot představil aktualizovaný model 9X8 2024, se kterým je připraven uspět ve světovém šampionátu vytrvalostních závodů FIA World Endurance Championship.

Vydáno 02.04.2024

Závodní premiéra vůz čeká už 21. dubna, kdy pojede 6hodinový závod v Imole, což je druhý závod letošní sezóny FIA WEC. Nový model těží z poznatků a zkušeností získaných z předešlých let a posouvá hranice výkonu a spolehlivosti.

Mezi klíčové inovace Peugeotu 9X8 2024 patří vylepšená aerodynamika, zdokonalený hybridní pohonný systém a lepší odpružení a brzdy. Olivier Jansonnie, technický ředitel Peugeot Sport, uvedl: „Vyměnili jsme pneumatiky o jednotné šířce 31 cm a zvolili jsme pneumatiky o šířce 29 cm vpředu a 34 cm vzadu. Celý podvozek zůstal v podstatě zachován, takže by někdo mohl říct, že nejde úplně o nový vůz, avšak udělali jsme několik změn. Upravili jsme například těžiště vozu, takže jsme museli přesunout některé komponenty a zapracovat na odlehčení jiných. Změnili jsme i rozložení aerodynamických sil, což znamenalo přepracování asi mnoha prvků karoserie, zejména přidání zadního křídla. V neposlední řadě jsme využili nové homologace k přidání některých vylepšení spolehlivosti a výkonu, abychom měli v šampionátu co největší šance na úspěch.“

Za designem vozu stojí interní týmy Peugeot Design a Peugeot Sport, které na celém návrhu spolupracovaly. Na výsledek se můžete podívat v následujícím videu. Peugeot je přesvědčen, že tato nová generace vozu má potenciál bojovat o vítězství v nejprestižnějších vytrvalostních závodech světa, včetně Le Mans.

 

Zdroj: Peugeot, YouTube Peugeot

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem