Video: Nissan Skyline Nismo bude k dispozici bohužel jen v Japonsku

Japonská automobilka Nissan si dnes odbyla debut modelu Skyline Nismo. Spekulovalo se o možném hybridním pohonu, což se nakonec nepotvrdilo. Vyrobí se jen 1 000 kusů a k dispozici budou pouze v Japonsku.

Vydáno 08.08.2023

Jak napovídá přívlastek Nismo, model nabídne vylepšený výkon, který doprovází i estetické úpravy. Vůz má 19palcová kola Enkei, která jsou lehčí, širší a tužší než ta, která se používají na jiných Skylinech. Modernizované brzdové destičky a systém ABS zkracují brzdnou dráhu.

Nissan uvedl, že Skyline Nismo bude uveden na trh v září a je v plánu vyrobit pouze 1000 kusů. Nabízeny budou dvě úrovně výbavy – 900 vozů ve standardním provedení a 100 vozů ve verzi Skyline Nismo Limited. Na výběr je pět barev karoserie, včetně speciálního odstínu šedé Nismo Stealth Grey. Skyline Nismo Limited byl vytvořen k připomenutí 60. výročí modelu S54A-1 Skyline GT. Inspiraci závodním vozem vidíme v matně lakovaných kolech, plaketě, která identifikuje výrobce motoru, sériovém štítku s výrobním číslem a emblému.

Výkonný sedan pohání 3,0litrový zážehový motor V6 se dvěma turbodmychadly VR30DDTT, který byl vyladěn tak, aby poskytoval výkon 309 kW (420 koní) a 550 Nm točivého momentu. Motor je spárován se sedmistupňovou automatickou převodovkou, která má specifické naladění Nismo, takže v režimech Sport a Sport+ je k dispozici ostřejší odezva.

Ceny budou začínat zhruba na 55 000 dolarů, což je v přepočtu něco přes 1 200 000 Kč.

 

 

Zdroj: Nissan, paultan.org/, motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem